İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler
GAZZE’YE SAYGI
Festivalin iptal kararını Belediye Başkanı Alinur Aktaş duyurdu. Aktaş, Belediye Encümen Salonunda encümen toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Ağustos ayında yapmayı planladıkları festival programını iptal ettiklerini söyledi.

BOSNA İFTARI CUMA AKŞAMI
Aktaş: “Ramazan bütün bereketiyle devam ediyor. Artık Ramazanın son 5-6 günü içerisindeyiz. Allah nasip ederse yarın (bu) akşam Kadir gecesini hep beraber idrak edeceğiz. İnegöl’ümüzde Ramazan’a dair güzel çalışmalar yapıyoruz. Ramazan sokağı uygulamamız var. Mahalle konağında iftar sofraları devam ediyor. Bunun yanında farklı kurum ve kuruluşların iftarları var. Hakeza İnegöl Belediyemizin aracılığıyla yurt dışında ki iftarlarımız, ben şuana kadar Sudan’a, Gürcistan’a ve Kosova’ya bizatihi katıldım. Nasip olursa da bu Cuma akşamı da Bosna’da iftar sofrasında olacağım. Biz bu güzellikleri yaşarken maalesef Filistin’de, Gazze’de dindaşlarımız, dostlarımız ağlıyor. İsrail’in 7 Temmuz 2014’ten bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü vahşi katliamı kara harekatını da eklemiş olması gerçekten bütün dünya Müslümanlarını, ülkemizi çok derinden üzdü” dedi.

İNSANLIK DIŞI AMBARGO UYGULANIYOR
“İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı kabul etmemiz asla mümkün olmadığı gibi şiddetle kınadığımızı çok değerli Başbakanımız, hükümet yetkililerimiz ve birçok sivil toplum kuruluşu ortaya koyduğu gibi bizlerde aynı şekilde asla ve asla kabul etmiyoruz, lanetliyoruz ve kınıyoruz” diyen Aktaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Uzun zamandır küçücük bir kara parçasına tutunmuş olan Gazze’ye insanlık dışı bir ambargo uygulanmakta. En temel ihtiyaçlar dahi olmak üzere Gazze’ye hiçbir şeyin girişine ve çıkışına müsaade etmeyen ve bu bölgeyi dünyanın gözleri önünde açık hava hapishanesine çeviren ambargo şüphesiz Gazzelileri yok etmek için uygulanan bir yöntem. Tabi İsrail sürdürdüğü soykırımın bir parçası olarak Gazze’nin altyapısını imha etmekte, devlet dairelerini kullanamaz hale getirmekte, halkın ortak kullanımına açık olan alanları da tarumar etmekte. Dolayısıyla da halkın hayatta kalması, ayakta durması giderek zorlaşmakta”

15-22 AĞUSTOS ARASINDAYDI
“Böyle bir ortam içerisinde de hükümetimiz çok duyarlı bir davranış gösterdi. Dün itibariyle bildiğiniz gibi 3 günlük yas ilan etti. Ve tabi ki oradaki acıları paylaşıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Bu noktada onlara el atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde İnegöl Belediyesi olarak çok değerli Encümen Üyelerimizle, Başkan Yardımcılarımızla ve Kültür Komisyonu Üyelerimizle yaptığımız istişare neticesinde bir dizi kararlar aldık. Onları paylaşmak istiyorum. Öncelikle 15-22 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladığımız Kültür Sanat Festivalinin tümünü iptal ettik. Bu sene İnegöl Belediyesi olarak Uluslararası Kültür Sanat Festivallerini uygulamayacağımız özellikle ifade etmek istiyorum. Belki buradan ileri bir tarihte uygulanacağı gibi bir algı olabilir. Takdir edersiniz ki hemen akabinde Eylül ayında okullar ve sonrasında kış süreci gelmekte. Dolayısıyla 15-22 Ağustos tarihleri arasında yapmayı düşündüğümüz Kültür Sanat Festivalinin tüm programlarını iptal ettiğimizi, bununla alakalı yurtdışı ekipleriyle, yine yurt içinde yaptığımız çalışmayla alakalı kültür ve hemşeri derneklerimizle bugünden itibaren irtibata geçtiğimizi dolaysıyla bu organizasyonu yapmayacağımızı ifade etmek istiyorum”

OYLAT’TA DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ
“İkinci konu; bize de maillerle çok soruluyor. İsrail mallarını boykotla alakalı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Samsun Belediyesi ve farklı belediyeler boykot kararı aldılar. Bu belediyelerin sosyal tesisleri var. Sosyal tesislerine alım yaptıkları için İsrail mallarına boykot yapabiliyorlar. İnegöl Belediyesi olarak sosyal tesisimiz olmadığı için bizim bu noktada karar almamız çok şey değil. Ama biz her şehirde yaşayan bireye, her vatandaşımıza, her hemşerimize özellikle bunu tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde bizatihi Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Oylat Anonim Şirketi bünyesinde de bu konuda çok dikkatli olacağımızı ifade etmek istiyorum. Takdir edersiniz ki, burası Bosna gibi, Van gibi erzağın toplanıp gönderilebileceği bir yer değil. Burasıyla alakalı Başbakanlığımızın hesabı var. Bu noktada tüm dost ve hemşerilerimize söylüyoruz, burada yardım gönderebileceklerine dair. İnegöl Belediyesi olarak, Ağustos ayı içerisinde gerek personelimizden gerek meclis üyelerimizden gerekse de bu konuda ki paydaşlarımızdan nakdi yardımlarında burayla alakalı ulaştırılacağını, aynı şekilde bugün Büyükşehir Meclisinde öğle öncesinde yapılan toplantıda da burayla alakalı nakdi yardım toplandığını da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizde inşallah Ağustos ayı içerisinde uygulama yapacağız”

İLÇE HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM
“Ben tekrar bu acıların, bu katliamın, bu soykırımın bir an evvel son bulması temennisiyle şu mübarek günlerde özellikle duamızın, temennimizin bu olduğunu ifade ediyorum. Kültür Sanat Festivali bir sosyal ihtiyaç nihayetinde. İlçe halkımızdan da özür diliyorum ama kardeşlerimizin, dindaşlarımızın acısını paylaşmamız gerekiyor. Gerçekten çok büyük bir acı var. Ve buradan bu duruşla da tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya da bir haykırışı da dile getirmek istiyoruz. Bu katliam gerçekten insanlık dramıdır ve bu dramın bir an evvel son bulması gerekir. Dolayısıyla bu haklı serzenişimizi de tüm dünyanın duymasını arzu ediyoruz. Bu konuda da Genel Merkezimizin tavsiyeleri olduğunu da hatırlatmak istiyorum”