Açıklamasında aziz şehitlerimizi rahmetle andığını aktaran İlçe Başkanı Hayati Bedir şöyle konuştu;

"Tarih 1922'yi gösterdiğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi işgal güçleri İnegöl'de de sahneye çıkmış, Bursa ve İnegöl'ü işgal etmek için harekete geçmişlerdir. Ancak milletimizin yüksek şuuru ile bu işgal girişimi başarısızlık ile sonuçlanmışlardır. Elbette işgal girişimi esnasında milletimizin fertlerinden oluşan kahraman askerlerimiz şehit düşmüş, bazı köylerimiz yakılmış ve insanlarımız sürgünlere, işkencelere maruz kalmıştır."

BU TOPRAKLAR KANLA KAZANILDI

Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

"Bugün baktığımızda bulunduğumuz topraklar asla kolay kazanılmamış, karış karış şehit kanıyla yoğrulmuştur. Milletimiz tarihte olduğu gibi 1922 yılında da topraklarını işgalcilere bırakmamış ve en sonunda 6 Eylül 1922'de Şükrü Nail Paşa önderliğinde İnegöl'ü düşman işgalinden kurtarmış ve ilelebet püskürtmüştür."

"İçinde bulunduğumuz 6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşunu kutlamanın sevincini yaşarken, tarihin her döneminde vatan toprakları uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmet anıyorum. Rabbim ne bulunduğumuz ilçeye nede Türk topraklarına bir daha işgaller göstermesin" dedi.