AGD'nin bu yıl 4.sünü düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması'nda 400 bine yakın öğrenci ter dökmüştü. Tüm Türkiye'de 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirilen sınavın sonuçları açıklandı.
3 FARKLI MERKEZDE SINAV
Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl AGD Siyer-i Nebi Komisyon Başkanı Mücahit Şahin; "3 farklı merkezde yapılan sınava ilgi yoğundu. İnegöl'de İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yenice'de Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu, Cerrah'da ise Cerrah Ortaokulu olmak üzere İnegöl'de 1500'ün üzerinde Ortaokul ve Lise öğrencisi sınava başvurmuştu. Bu sınavın, sadece küçük bir bilgi testi olduğunu ve esasında Peygamberimiz(SAS)'in izinde gitmenin, O'nun sünnetine uygun yaşam sürmek olacağını unutmamalıyız. Yarışmadaki ödüller sınava giren öğrencilerin puanı hem il bazında hem de Türkiye bazında değerlendirmeye tabi tutuldu" dedi.
TÜRKİYE GENELİNDE 8.OLDU
Şahin, şöyle devam etti: "Yarışmanın lise kategorisinde İnegöl 1. si Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ömer Can Doğan oldu. 80 soru üzerinden gerçekleştirilen sınavda sadece 1 yanlış yapan Ömer Can, aynı zamanda Bursa'da 1. Türkiye genelinde de 8. olarak büyük bir başarıya imza attı. Ortaokul kategorisinde ise birinci Selçuk Yahşi Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Hafsa Beyza Gökyar oldu. Hafsa Beyza Gökyar bu sonuçla aynı zamanda Bursa'da 2. olarak İnegöl'ü en güzel şekilde temsil etti. Yarışmanın Bursa'ya özel ödülleri şu şekilde: Umre, Fotoğraf Makinesi, Bisiklet, Kitap Seti, 10. Genç İstikbal Aboneliği (1 Yıllık)"

Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez! Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez!