Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

Bursa'da Osmangazi ve Yıldırım'da 2, Nilüfer'de de bir yeni ilçe kurulmasıyla ilgili hazırlık yapıldığı öne sürüldü. Hazırlıklarla ilgili ulaştığı bilgileri bugünkü köşesine taşıyan Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı İlhami Yıldız, şunları yazdı:

"Osmangazi, kurulacak iki ilçe ile üçe bölünmüş olacak.

O ilçelerin adı Akpınar ve Demirtaş.

Mevcut Osmangazi İlçesi sınırlarında planlanan nüfus 400 bin, yer alan tahmini mahalle sayısı 90 ve 300 hektarlık alanı kapsıyor.

OSMANGAZİ İLÇESİ

Merkez Osmangazi İlçesi sınırlarında Çekirge, Dikkaldırım, Heykel, Soğanlı ve Küçükbalıklı ve çevresindeki mahallelerden oluşuyor.

AKPINAR İLÇESİ

Kurulması planlanan Akpınar ilçesinde ise 300 bin nüfusa göre planlama yapılmış. Burada yer alan mahalle sayısı 20, alan olarak da 150 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bu ilçe sınırlarında bulunan mahalleler Yunuseli, Hamitler, Hürriyet, Akpınar, Emek, Geçit ve Nilüferköy'ün olması bekleniyor.

DEMİRTAŞ İLÇESİ

Osmangazi sınırlarında kurulması planlanan başka bir ilçe eski Demirtaş Beldesi. Buraya tekrar ilçe hüviyeti kazandırılması planlanıyor ancak ilavelerle. Yaklaşık 150 hektarlık alana kurulması planlanan ilçenin nüfusu ise 200 bin olarak planlanıyor. Kapsadığı mahalle sayısının 20 ile 30 arasında olması bekleniyor. İşte o mahalleler: Demirtaş, Ovaakça, Gündoğdu, Seçköy, Alaşarköy ve Armutköy civarı.

YILDIRIM İLÇESİ

Yıldırım'ın da planlamayla ikiye bölünmesi planlanıyor. Kurulacak iki ilçenin sınırlarını belirleyen unsurun Ankara Caddesi olacağını söyleyebiliriz. Yolun altı bir ilçe, üstü bir ilçe.

Yolun üstünde planlanan nüfusu 400 bin toplam alan ise 150 hektarlık bir alanı kapsıyor. Mahalle sayısı olarak ise 40'a yakın mahallenin şimdiki Yıldırım'ın sınırlarında bulunması planlanıyor. O mahallelerden bazıları:Yeşil, Erikli, Fidyekızık ve Eğitim.

KUZEY YILDIRIM

Yolun altına ise şimdilik Kuzey Yıldırım ifadesi kullanılıyor. Burası için planlanan nüfusun ise 300 bin olması planlanıyor. Toplam 150 hektarlık alanda 20 mahallenin olması tahmin ediliyor. O mahallelerden bazıları şunlar: Millet, Yavuzselim ve Arabayatağı, Vakıf...

NİLÜFER İLÇESİ

Nilüfer'in de ikiye bölünmesi planlanıyor. Mevcut Nilüfer'in sınırlarında Beşevler, Çamlıca, Kültür, Çalı, Kayapa ve Hasanağa'nın bulunduğu 40 mahalleyi yaklaşık 350 hektarlık alanı ve 250 bin nüfusu kapsaması bekleniyor.

KUZEY NİLÜFER

Kurulması planlanan yeni ilçe için şimdilik Kuzey Nilüfer deniyor. Bu ilçe sınırlarında Ataevler, Özlüce, Görükle ve İhsaniye gibi toplam 40 civarında mahalle olması planlanıyor. Buranın da kapsayacağı alan 350 hektar ve 250 bin nüfus olması planlanıyor.

Öte yandan bu ilçelerin kurulmasının 30 Mart 2019 seçimlerine yetişebilmesi için ilgili kanunlarda değişiklik yapılması gerekiyor. Yoksa bu değişiklik isteği 2024'e kalır..."