172 İLÇE ARASINDA
İmar ve Yapı Derneği'nin "Rakamlar Düzelmeden, Şehirler Düzelmez" sloganıyla düzenlediği Belediyeler arası bütçe kullanım performanslarının resmi veriler doğrultusunda değerlendirme ve ödüllendirme projesi sonuçlandı. Nüfusu yüz bin üzerindeki 172 metropol ilçe arasında yaptığı araştırmada bütçe performansı en iyi ilçe belediyesi İnegöl oldu. İmar ve Yapı Derneği Başkanı Mehmet Emin Ayaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret ederek; araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
ŞEHRİMİZ İLERLİYOR VE GELİŞİYOR
Aktaş, yaptığı konuşmada; "Yapılan çalışmaların takdir edilmesi, onore edilmesi çok güzel. Bu akşam da Ankara'da bir programda yer alacağız. Geçen yıl TESİAD tarafından en iyi stratejik plan yapan belediye seçilmiştik. İmar ve Yapı Derneği'nin tamamen resmi değerler üzerinden 4 konu başlığında birinci seçilmek büyük bir gurur. Biz bir ekip olarak çalışıyoruz. Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, personelimiz ile birlikte bu ödüle layık görülmek bizim adımıza mutluluk verici. Şehrimiz ilerliyor ve gelişiyor. Bu gelişim, değişim ve dönüşümün olabilmesi için ekip çalışması, bütçe ve projelerini iyi konumlandırmak gerekiyor. İyi bütçe yönetmek gerekiyor. Ben tekrar duyarlılık gösteren ve yaptığımız çalışmaları bizim haberimiz bile olmadan onore eden İmar ve Yapı Derneği'ne tekrar teşekkür ediyorum"
SADECE BÜTÇE RAKAMLARI
Dernek Başkanı Mehmet Emin Ayaz ise şunları söyledi: "İmar ve Yapı Derneği olarak belediyelerin performanslarını değerlendirme projesi başlattık. Nüfusu 100 bin ve üzeri 172 metropol ilçelerin bütçe performanslarının ölçümlerini yaptık. İnegöl Belediyesi Türkiye'deki 172 belediye arasında birinci olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum. Biz bu konuda 4 başlık belirledik. Bunlar; tahsilat performansı, harcama performansı, yatırım performansı ve personel performansıdır. Burada bir puanlama belirledik ve bunun sonucunda İnegöl Belediyesi Türkiye'de birinci olmuştur. Başkanımızı kutluyoruz. Allah bundan sonraki çalışmalarında yar ve yardımcıları olsun. Bizleri kabul ettiği için de teşekkür ederiz" dedi. Ayaz, İmar ve Yapı Derneği'nin derecelendirmede de hiçbir inisiyatif almadığını sadece bütçe rakamlarının değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada