112 kişinin imzasıyla kendilerine ulaşan İsaören Mahallesi'nin sorunları ile ilgili dilekçeyi okuduklarını ve sorunu yerinde görüp çözmek için ziyarette bulunduklarını belirten Başkan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

DAHA İYİ HİZMET YALANI

"Bizler İnegöl'ün İl olması için uğraşırken, Ankara'dan alınan kararlarla ''bütünşehir yasası '' ile İnegöl merkez ilçe olarak Bursa'ya bağlandı. Beldeler kapatıldı köyler mahalle yapıldı. Yerinden yönetimden daha katı merkezi bir yönetim anlayışı hakim kılındı. Köylerimiz mahalle yapıldı. Bu kanunlar daha iyi hizmet vaadi ve yalanlarıyla yapıldı."

SONUÇ KÖTÜ

Başkan Demir açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Sonuç ortada. Sularımız akmıyor. Çöp konteynerleri bazı yerlerde hiç yok olanlar yetersiz. Sokaklar kilittaş yapılmadığı için pislik içinde. Ayrıca, yerinde yapmış olduğumuz inceleme sonucu, köy kanalizasyonunun evlerin hemen yanında açıkta , dereye aktığı çevreye pis koku yaydığı, insan sağlığını olumsuz etkilediği, çevreyi kirlettiği gözlemlenmiştir."

VATANDAŞ HİZMET ALAMIYOR

Eskiden Köy Hizmetleri aracılığı ile vatandaşın daha iyi hizmet aldığını iddia eden Başkan Demir:

"Atık borusundan dereye akan suyun, sulama suyu olarak kullanıldığı, evlerde temizlik amaçlı kullanılan deterjan ve benzeri kimyasalların meyve ve sebzelerde kalıcı zarar vereceği kuşkusuzdur. Vatandaş bu gibi konularda hizmet alamıyor. Oysaki eskiden Köy Hizmetleri aracılığı ile hizmet daha kolay alınıyordu."

SU SIKINTISI DA VAR

Uludağ'ın eteğinde yer alan İnegöl ve çevresinde su sıkıntısı hiç olmaması gerekirken, kaynak sularının özel şirketlere satılması sonucu bugün İnegöl'ün her tarafında su sıkıntısı yaşanmaktadır.

Ayrıca, önceden köy meralarından gelen sular parasız kullanılırken, su sayaçları takılmış olup yakında faturalandırılacak. Böyle bir yönetim anlayışı köylümüzü her zaman zor durumda bırakacaktır." dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Başkan Demir, açıklamasının sonunda;

" İnsani hizmeti öne alan bir siyasi anlayışla bu sorunlar çözülebilir. Şikayetlerimizi ve çözüm önerilerimizi ilgili kurumlara iletip, takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz." ifadelerine yer verdi.