Yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Ertan Sütçü;

"İshakpaşa Camii etrafındaki Bursa Büyükşehir'in yapmış olduğu 'Kentsel Tasarım Projesi' kapsamında yapılan tadilat ve restorasyonlara ilişkin geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması düzenleyerek yapılan işlerden önce ilgilileriyle istişare yapılmadığını, tarihi ve çevresel kimliğe uygun olmadığını belirtmiştik."

ANITLAR KURULU MÜDAHALE ETMİŞ

"Yerel basınımızdan aldığımız haberlere göre; Büyükşehir belediyesinin haklı tepkileri muhatap almadığı projeye Anıtlar Kurulu müdahale etmiş. Mevcut tuvalet varken ikinci bir tuvaletin ihtiyaç olmadığını belirterek projeden tuvalet müştemilatını çıkarttırmış ve ayrıca çınar ağaçları diplerine dökülen betonları da söktürmüştür. Zararın neresinden dönülürse kardır. Onun için Anıtlar Kuruluna teşekkür ediyoruz."

PRESTİJ DEĞİL HİZMET YAPIN

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

"Her zaman ifade ettiğimiz bir şeyi tekrar vurguluyoruz: yapılan çalışma ve projelerde önem sıralamasına dikkat edilmelidir. İçme suyunun sıkıntılı, kanalizasyon sisteminin her yağmurda göl, yolların köstebek yuvası, trafiğin keşmekeş olduğu yerde 'Prestij temalı projelerin tamamı israftır. Bir belediye sarayının iki sokak ötesi çukurlarla dolu ise o sarayın çok estetik yapılması o kente bir prestij sağlamayacaktır."

İSHAKPAŞA'DA BÜYÜK İSRAF

"Onun için yapılacak yatırımlarda öncelik ve gereklilik sıralaması yapılması şarttır. Bu bakımdan İshakpaşa Camii etrafı ile ilgili bir restorasyon çalışmasını bugünkü şartlarda israf olarak değerlendiriyoruz. Aklın yolu birdir ancak bu yol da istişareden geçer. İdareciler hiç bir zaman 'her şeyi biliyorum', 'her şey benim kontrolüm altında', 'ben yaptım oldu', 'ben yaparım onlar (muhalefet) konuşadursunlar' ve 'onlara (muhalefete) hesap verecek değiliz' modunda olmamalıdır."

ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINMALI

"Bu şekilde hareket eden ve devletin bütçesinden tasarrufta bulunan idareciler, sonradan yapılan her değişiklikle birlikte artan maliyetten sorumludurlar. Bu maliyet kendilerinin istişaresiz aldıkları kararların neticeleridir. Onun için en iyi bildikleri konuda da olsa idareciler konu ile ilgili herkesin fikrini almalı, yapılan eleştirileri de dikkate aldığını hissettirmelidir."

AKIL BİR İŞİN SONUNU DÜŞÜNMEKTİR

"Bu aralar iktidar mensuplarımızda Rahmetli Erbakan hocamıza ve onun söylemlerine karşı bir ilgi olduğunu fark ettiğimizden dolayı idarecilerimize ve iktidar mensuplarına yine Erbakan Hocamızın önemli bir sözünü hatırlatmak isteriz 'Akıl bir işin sonunu düşünmektir".