Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

Şehir merkezinde hem ana arterlerde hem de ara sokaklarda binaların çatılarından sarkan buz sarkıtları, araç ve yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.

Buz sarkıtlarının istenmeyen bir olaya sebebiyet vermemesi için yoğun bir mesai harcayan İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, binaların çatısından sarkan buz sarkıtları ile kar kütlelerini temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

SARKITLAR TEMİZLENİYOR

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehrin dört bir yanında buz sarkıtlarının temizlenmesine ilişkin çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

İnegöl'de karla mücadele çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü dile getiren Aktaş,

"Karla mücadele çalışmalarımız şehir merkezinde yaya yolları ve ara sokakların temizlenme çalışmalarıyla sürüyor. Bir yandan da çatılarda oluşan buz sarkıtları ve kar kütlelerini temizleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Buz sarkıtları ve kar kütleleri güneşin de yüzünü göstermesi ile birlikte eriyerek büyük tehlike oluşturmaya başladı. Bu nedenle ekiplerimiz şehrin dört bir yanında binaların çatılarındaki sarkıtları temizlemek için uğraş veriyor.

Yayalar ve araçların daha güvenli yolculuk yapabilmeleri adına yaptığımız bu çalışmayı Park Bahçeler Müdürlüğümüz sürdürüyor" dedi.

VATANDAŞLAR DA BİLDİRİYOR

Sarkıtları temizleme çalışmalarının ekiplerin tespiti veya vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yapıldığını kaydeden Aktaş,

"Ekiplerimiz kendi tespitleri ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlarımızın kendi imkanları ile temizleyemediği sarkıtları bildirmesi üzerine ilgili ekipler merdivenli araçla hemen müdahale ediyor. İlçe halkımızdan ricamız, binalarında bulunan sarkıtları ulaşabilecekleri durumdaysa temizlemeleri, ulaşamayacakları durumda ise bizlere bildirmeleridir.

Tehlike arz eden bu durumun üzücü bir olaya sebebiyet vermemesi adına duyarlı davranmamız gerekiyor" diye konuştu.