Alınan bilgiye göre, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Ş.D., Y.T. ile H.D. isimli polis memurları için savcılık yeniden yakalama ve gözaltı kararı verdi.

'BYLOCK' KULLANICILARI

Örgütün şifreli programı 'ByLock'u kullandığının tespit edilmesi üzerine İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonla yeniden gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞLER

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Y.T. ve H.D. İnegöl Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanırken, Ş.D. savcılıkça serbest bırakıldı.

Şüphelilerin çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildiği bildirildi.

FETÖ'CÜ POLİS İNEGÖL'DE YAKALANDI

Rehber Kavşağı olarak bilinen İnegöl girişinde yapılan uygulamada ise Ağrı'nın Patnos ilçesinde yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçundan aranan polis memuru N.F. yakalandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesi alındıktan sonra Patnos Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.