Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cuma ve Cumartesi gecesi etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu.

Beraberindeki heyetle birlikte çadırları ziyaret eden Aktaş, Cuma akşamı; Abhaz Kültür Derneği, Ahıskalılar Kültür Derneği, Alija Düşünce Derneği, Yozgatlılar Kültür Derneği, Dağder ve İnegöl Çorum Köy Dernekleri Platformu (İÇDER) çadırlarına ziyarette bulundu.

KÜLTÜRLER SERGİLENDİ

Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

Başkan Aktaş Cumartesi akşamı da Manavlar Derneği, Trabzonlular Derneği, Erzurumlular Derneği ve Posof Kültür Derneğini ziyaret etti. Cumartesi akşamı yapılan ziyaretlerde Başkan Aktaş'a Festival için İnegöl'e gelen kardeş şehir Araklı Belediyesi'nin Başkanı Recep Çebi'de eşlik etti.

TÜRKİYE YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?

Başkan Aktaş, çadır ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verdi. Kilometrelerce öteden, Araklı'dan gelerek festivale katılan Recep Çebi'ye davetlerini kırmadığı için teşekkür eden Aktaş,

"Bu festival bir birlik ve beraberlik festivalidir. Bu festival kardeşlik festivalidir. Festival 30 sene önce başlamış, o dönem Belediye Başkanlarımızdan büyüklerimizden Allah razı olsun ama bu festival son 13 yılda zirveye çıktı. Gerçek manada bir kültür şenliği, gerçek manada bir buluşma.

Folklorun, kültürün, örf, adetin yaşatılması için güzel bir bahane. Kafanızı çevirin şöyle Türkiye'nin etrafına, komşulara bakın. Bunların dört bir tarafında kan var, gözyaşı var, savaş var. Allaha hamdolsun yaşadığımız ortama bakın. 80 milyonluk Türkiye içeriden ve dışarıdan bir sürü haine rağmen yoluna devam ediyor. Allaha şükürler olsun bizim şehirlerimizde, bizim ülkemizde bir hareket var.

BİRLİK VE KARDEŞLİK FESTİVALİ

Bakın Trabzonlusu, Yozgatlısı, Erzurumlusu, Çorumlusu, Kafkas'ı, Balkanı, Rumelilisi, Bosnalısı hepsi büyük bir birlik ve beraberlik içerisinde. Bu festivalinde ana gayesi bu. Allah aşkına her şeyi tartışalım.

Siyasi partilerimizi de tartışalım, projelerimizi de tartışalım ama lütfen birliğimizi ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu, bu ülkeye olan bağlılığımızı lütfen ama lütfen tartışmayalım. Bunlara halel getirecek, bunları alaşağı edecek tüm tartışmalara da ciddi tepki koyalım ve bunlardan uzak duralım" dedi.

ARAKLI'DAN MİSAFİRLERİMİZ VAR

Başkan Aktaş'ın ardından Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de kısa bir konuşma yaptı. Trabzon'un Araklı ilçesi ve İnegöl arasında bir kardeş belediye ilişkisi olduğunu hatırlatan Çebi,

"Anadolu'muzun bağrından kopup burada buluşan birçok kültürel varlığımızı İnegöl'ümüzde bir araya getirerek birlik beraberliği uluslararası dünya arenasına gösterme gayreti içerisinde olan, bu güzel festivale bizleri de davet eden Sayın Başkanıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

İnegöl Belediyesi'nden Allah razı olsun. Hakikaten birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemde bu güzel festivallerin çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Kardeşliğin çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Peygamber Efendimizin hadislerinde de bahsettiği gibi Müslümanların hepsi kardeştir anlayışıyla bu ülkeyi dimdik ayakta tutmalıyız" diye konuştu.