Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi proje ekibi tarafından hayata geçirilen "Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesi (SİFEP)" kapsamında gerçekleştirilen eğitim çalışmasına firma yetkilileri Saniye Şimşek ve Tuğba Efe'nin yanı sıra 30 firma çalışanı katıldı.

30 ÇIRAK ÖĞRENCİMİZ VAR

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mustafa Öztürk;

"Okulumuz İzleme ve Yöneltme Kurulu tarafından ilçemizdeki 12 farklı sanayi kuruluşuna yerleştirilen 8'i kız 22'si erkek 30 çırak öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizin ilçemiz sanayi işyerlerinde sürdürmekte oldukları uygulamalı beceri eğitimlerinde, işyerlerinde çalışan personelin öğrencilere yönelik olumlu tutum ve davranış geliştirmelerini sağlayarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve beceri eğitimleri sürecinde karşılaşabilecekleri olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflerine yönelik olarak okulumuz öğrencilerinden sorumlu sanayi işyerlerindeki personele farkındalık eğitimi verilmesi amacıyla "Sanayi İşyerlerinde Farkındalık Eğitimi Projesini (SİFEP)" hayata geçirdik.

18 Mayıs 2017 Perşembe günü ilk çalışmasını Nill's Mobilya'da gerçekleştirdiğimiz farkındalık projesi kapsamında ikinci eğitim çalışmasını ilçemizin seçkin tekstil firmalarından Kale Tekstil'de gerçekleştiriyoruz.

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

Önümüzdeki 2 haftalık süreçte proje kapsamında 4 farklı sanayi kuruluşundaki personellere de okulumuz SİFEP ekibi üyesi Özel Eğitim Öğretmeni İbrahim Debre ve Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Öğretmeni Ali Akkoç tarafından bilgilendirme ve eğitim verilmeye devam edilecektir.

Kale Tekstil yöneticileri Saniye Şimşek ve Tuğba Efe'ye bizleri konuk etmeleri ve tüm çalışanlarıyla birlikte eğitime katılmaları nedeniyle teşekkür ediyor, faydalı bir eğitim çalışması olmasını diliyorum." dedi.

4 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Kale Tekstil yöneticisi Saniye Şimşek de;

"1996 yılında İstanbul'da kurulan Ayışığı Tekstil firması 2010 yılından bu yana İnegöl'de Kale Tekstil olarak "Moonlight ve Wo&Gi" markaları ile bayan iç giyimi, "Çungur Bebe ve Wogi Baby" markaları ile bebe giyim sektöründe faaliyetlerine devam etmektedir. Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nden gelen 4 öğrencimiz bulunmaktadır.

Topluma sağlıklı bireyler yetiştirebilmek adına atılan adımların, verilen eğitimlerin bir parçası olmak Kale Tekstil olarak bizleri onurlandırmıştır. Kale Tekstil ile bütünleşen özel çocuklarımızın yüzündeki gülümseme hiç eksilmesin istiyoruz.

Bu okulların sayısının artması toplumun gizli kalmış özel durumlu çocuklarının eğitim ile buluşmasını sağlayacaktır. Bizler sağlıklı bireyler olarak özel çocuklarımıza karşı üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

Eğitimlerine destek olarak, toplumda kendilerinin de birey olduklarını hissettirmeliyiz. SİFEP farkındalık eğitimi projesi kapsamında firmamızda yapılan bu eğitim çalışmasına katkı vermekten dolayı mutluluğumu ifade ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Kale Tekstil firmasında çalışmakta olan 2 yönetici ve 30 çalışana video ve sunularla desteklenmiş farkındalık eğitimi verildi.