Geçtiğimiz ayki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kooperatifin avukatı Hakan Alpay'ın dilekçe ile yaptığı başvuruda;

SS 161 nolu İnegöl Cerrah Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine ait 16 KLN 89, 16 M 5627, 16 F 4214, 16 M 5625, 16 KAZ 35 ile 16 M 5557 plakalı araçlara çalışma ruhsatı verilmesi talep edildi.

GELECEK HAFTA KARAR AÇIKLANACAK

Talebin UKOME Kurulu'nda görüşülmesi neticesinde; gerekli inceleme araştırmaların yapılması için 1. Hukuk Müşavirliği, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İnegöl Belediye Başkanlığı ve BURULAŞ Genel Müdürlüğü temsilcilerinden alt komisyon oluşturulmasına, konu ile ilgili hazırlanan raporun bir sonraki UKOME Kurulu'nda görüşülmesine, oy birliği ile karar verildi. Konu bu ayki toplantıda karara bağlanacak.

EYLEM YAPMIŞLARDI

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Bu arada İnegöl- Cerrah Mahallesi arasında taşımacılık yapan SS 161 Nolu Minibüsçüler ve Küçük Otobüsçüler Kooperatifi'ne ait araçlar, çalışma ruhsatı olmadığı için geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından bağlanmıştı.

Minibüsçüler araçlarının camına da "Büyükşehir'in keyfi uygulamasından dolayı yolcu taşıyamıyoruz. Taşımamız durumunda araçlarımız bağlanmaktadır. Halkımızdan mağduriyetlerinden dolayı özür dileriz" şeklindeki yazılar asmıştı. Araçları bağlanan minibüsçüler, eylem yapmıştı.

TAHTAKÖPRÜ'YE YENİ HAT

Öte yandan BURULAŞ'ın Tahtaköprü-İnegöl Doğu Garajı arasında toplu taşıma hizmeti verilmesi için 675 nolu hattın oluşturulması talebi UKOME'de kabul edildi.

Buna göre; yeni oluşturulan hat Tahtaköprü, İnegöl Caddesi, İnegöl-Tavşanlı yolu, Bursa-Ankara karayolu Avarlar Kavşağı, Ankara Caddesi, Doğu Garajı güzergahlarında tam 4,50 TL indirimli 3 TL ücret tarifesi ile hizmet verecek.