Bu yıl Ramazan ayında sahne gösterileri ve Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin tümünü iptal ederek İnegöllülere Dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu ramazan geceleri hazırlayan İnegöl Belediyesi, her hafta Dünyaca ünlü Hafızları İnegöllülerle buluşturmaya devam ediyor.

Belediye, ramazan ayının ikinci haftasında farklı camilerde 2009 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, 2010 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Ali Tel ve 2006 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 3'üncüsü Hafız Erhan Mete'yi İnegöllülerle buluşturdu.

3 HAFIZ 3 FARKLI CAMİDE

8 Haziran Perşembe akşamı 2009 yılı Türkiye Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Hafız Adem Başer Altınbaş camide, 9 Haziran Cuma akşamı 2008 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Ahmet Yüksel Alanyurt Yeni Mahalle Camisinde, 10 Haziran Cumartesi akşamı ise 2011 yılı Türkiye Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Osman Bostancı, vatandaşlarla buluştu.

İftar ile yatsı namazı arasında okunan Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından teravih namazının da Hafız Osman Bostancı tarafından kılınmasıyla program son buldu.

SOKAK PROGRAMLARI YOK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Ramazan bereketi ve güzelliği ile geliyor ama bu sene biraz daha farklı bir ramazan olacak İnegöl için. Farklı olacak bu ramazanın ikinci gecesinde startını verdiğimiz Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Programımızın üçüncü haftasında da Dünyaca ünlü 3 hafızımızı İnegöl halkıyla buluşturmanın heyecanını yaşadık."

"Bu yıl sokak programlarımız yok. 10 ayrı büyük camimizde 10 tane Dünya çapındaki Türk hafızla ilçe halkımızı buluşturacağımızı söylemiştik. Ramazanın üçüncü haftasında Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları 3 değerli hocamızı İnegöl'de ağırladık. Ben hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

15-16 HAZİRAN PROGRAMLARI

Önümüzdeki hafta 2 gece yapılacak Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih programıyla sona erecek programlar hakkında da bilgi vererek ilçe halkına davette bulunan Başkan Aktaş, "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı programlarımız önümüzdeki hafta itibariyle tamamlanarak sona erecek. 15 Haziran Perşembe akşamı Yeniceköy Merkez camimizde 2015 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Ferruh Muştuer hocamız bizlerle olacak."

Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi? Yemeğin tuzuna bakmak orucu bozar mı? Dil ucuyla yemeğin tadına bakılabilir mi?

"16 Haziran Cuma akşamı da 2011 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 2'ncisi Hafız Adem Karabey hocamızla Hacı Yusuf Şahin camimizde bir araya geleceğiz. Hocalarımızın sesinden Kuran-ı Kerim Tilavetini dinleyip yine onların ağzından teravih namazlarımızı kılacağız. Tüm ilçe halkımızı ramazanın ruhuna yakışan bu programlarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.