CAMİLERİMİZİN TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ

İnegöl Belediyesi, Rahmet mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanda vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde başlattığı temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazanda ilçe halkının ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz diyen Başkan Aktaş,

"Merkez ve kırsal ayrımı yapmadan tüm camilerimizin iç ve dış tüm temizliklerini yapıyoruz. Bildiğiniz üzere bizler için kutsal bir mekan olan camilerimizde temizliğe Ramazan öncesinde başlamıştık. Camilerimizin temizliğine dört bir koldan devam ediyoruz.

Bizler, İnegöl Belediyesi olarak cami temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Özellikle bu hafta başlayan Yaz Kuran Kursları dolayısıyla çocuklarımızın camileri doldurması, okunan mukabeleler ve kılınan teravihler ile camilerimiz önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Bizlerde bu vesile ile vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sağlıklı ve hijyen şartlarının sağlandığı bir ortamda ibadetlerini huşu içerisinde yapmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmalarından dolayı halkımızdan da güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu durumda bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

EN GELİŞMİŞ SİSTEMİ UYGULUYORUZ

Ramazan öncesi merkez ve beldeden mahalleye dönüşen mahallelerimizdeki toplam 80 camimizde başlattığımız halı yıkama işlemini bitirerek sağlıklı ve hijyen şartları açısından camilerimizi hazır hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Aktaş,

"Bu alanda uzman bir firma ile yaptığımız anlaşma sonucunda camilerimizin halılarını tek tek temizledik. Burada yapılan işlem hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, firma yetkilileri tarafından mobil halı yıkama aracı ile tek tek bütün camiler geziliyor.

Daha sonra tamamen köpüksüz deterjan halılara püskürtüldükten sonra 90 dereceye kadar varan(Halının cinsine ve durumuna göre değişebiliyor) basınçlı kaynar suyla halılar yıkanıyor.

Bu sayede camilerde oluşan ter kokusu, ayak ve çorap kokusu da bu uygulama ile yok oluyor. Ayrıca yıkama esnasında filtrelerden halıdan çıkan kirli suyu da çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz.

Ayrıca İnegöl merkez ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki camilerimizde uygulanan bu çalışmanın yerinde halı yıkama alanında dünyadaki en gelişmiş sistem olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum" dedi.

KIRSALDAKİ CAMİLER DE TEMİZLENİYOR

Kırsal Mahallelerdeki camilerde temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Aktaş, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün iki ayrı koldan yürüttüğü kırsal mahallelerin cami temizlik çalışmaları kapsamında 3 kişilik ekip ve bir araçla camilerin iç temizlikleri, halı yıkama ve dezenfektesi gerçekleştirilirken, 10 kişilik bir ekip ve bir araçla birlikte camilerin bahçeleri, cami çevresi ve tuvaletlerinin temizliği de yapılıyor.

Ramazan ayı öncesi başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Temennimiz Ramazan ayı süresince İnegöl'e bağlı 95 kırsal mahalledeki camilerimizin temizlik çalışmalarını tamamlayarak, bayram namazında tüm camilerin temizlikleri yapılmış halde vatandaşları karşılamalarını planlanıyoruz."

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

Belediyemizce şehir genelinde geniş çaplı bir temizlik çalışmasının da başlatıldığını belirten Aktaş,

"Ana caddelerde bulunan 400 Lt. ve 800 Lt'lik konteynerlerin temizlik çalışmaları ve ayrıca yer altı konteynerlerinin yüzeyde bulunan kısmının yıkanması ve dezenfektesi çalışmaları sürmektedir.

Ayrıca halkımızın en çok ziyaret edeceği yerlerden birisi olan camilerimizde cami müştemilatlarının yıkanması, cami önleri ve cami girişlerinin titiz bir şekilde temizlenme işlemi de devam etmektedir.

Bunun yanında cami müştemilatlarında bulunan şadırvan ve abdest alma yerleri ile camii tuvaletlerinin genel temizliği de hijyenik bir şekilde ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır" dedi.

Aktaş son olarak;

"Yürütülen bu temizlik çalışmaları ile bizler için kutsal bir mekan olan camilerimizin sağlık ve hijyen şartları açısından hazır bir hale getirildiğini belirtir, cenabı Allah'tan huzur ve güven içerisinde bizleri Ramazan Bayramına ulaştırmasını diler, saygılarımı sunarım" dedi.