ZAFERİN 102.YILI
Esaret zincirinin kırıldığı, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü, yokluğun-varlığı, maneviyatın-maddiyatı, özgürlüğün sömürgeyi yendiği ve gidipte dönemeyenlerin yeri olan son kale Çanakkale bir milletin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir.
Tonlarca ağırlıktaki top mermilerini göğsüne siper etmiş olan nice vatan evladıyla bir milletin kaderinin değiştiği gün olan 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşlarının 102. yıl dönümü hakkında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,
"Çanakkale sadece bir zafer değil, mazlumun, zalime üstün gelmesi, umudun yeşermesi, öldü sanılan bir milletin dirilmesi, İslam coğrafyasının farklı iklimlerden inançlı insanların, bir ve beraber olarak zulme dur demesidir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur" dedi.


ESARETE VE PRANGAYA KARŞI BİR DİRENİŞTİR
102 yıl önce, yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrılmıştı diyen Başkan Aktaş,
"Gencecik yüreklerin vatanları için kanlarını akıttığı ve yedi düvele karşı kahramanlık destanı yazdıkları yer olan Çanakkale, esarete ve prangaya karşı bir direniş ve bir milletin top ve tüfeğe karşı yüreğini ortaya koyarak ayağa kalktığı yer olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır.
Çanakkale; Dünya'nın dört bir yanından yan yana vahşet için saf tutan emperyalizme ve vahşi sömürü çıkarları için bir araya gelen, bir milleti yok etmekle beraber, mazlum milletlerin umudunu boğmayı hedefleyen, M.Akif'in "Tek dişi kalmış Canavar" dediği sözde medeniyete karşı, Allah'a tam bir teslimiyet içerisinde, imanı ve inancıyla, küçücük bedenleri ve kocaman yürekleriyle daha on üçünde, on beşinde gözünü vatan, millet, bayrak ve Allah yolunda kırpmadan verebilen yiğitlerin destanıdır" şeklinde konuştu.
ÇANAKKALE'Yİ ÇANAKKALE YAPAN
Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur vurgusu yapan Başkan Aktaş,
"Tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale'de öyle bir ruh ortaya çıktı ki çelik ve barut; inancın, imanın, azmin karşısında yenik düştü. O öyle bir ruhtur ki ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur. Davaları büyüktü. Vatan davasıydı çünkü.
Çanakkale sadece bir zafer değil, mazlumun, zalime üstün gelmesi, umudun yeşermesi, öldü sanılan bir milletin dirilmesi, İslam coğrafyasının farklı iklimlerden inançlı insanların, bir ve beraber olarak zulme dur demesidir.
Tarihin yeniden yazıldığı yedi düvele karşı savaşılarak destan yazıldığı Çanakkale'de Nusret Mayın Gemisi 26 kutlu mayınla, Seyit onbaşı 276 kiloluk top mermisiyle, Yahya Çavuş 57. Alayla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Conkbayırında ve Anafartalarda gösterdiği kahramanlıkla ve tonlarca ağırlıktaki top mermilerini göğsüne siper etmiş olan nice vatan evladıyla bir milletin kaderinin değiştiği yer Çanakkale her zaman gönüllerimizdeki yerini koruyacaktır" dedi.


ESARETİN ZİNCİRİNİ SÖKÜP ATTI
Çanakkale öyle bir yer ki yokluk- varlığı, maneviyat-maddiyatı ve özgürlük sömürgeyi yenmiş, esaretin zincirini kırmıştır diyen Aktaş,
"Tüm dünya mazlumlarının zaferi olan Çanakkale, bizim nasıl millet olduğumuzu bize tekrar tekrar anlatan muhteşem bir destandır. Bizim millet anlayışımızın, milliyet anlayışımızın çerçevesi Çanakkale'de çizilmiş, milliyet kavramı Çanakkale'de ruhun özünü bulmuştur.
102 yıl sonra bugün millet ve milliyet şuurumuzu daha ileri taşıyacağız. Ebediyen bu kardeşliğimizi muhafaza ederek şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağımıza inancımız tamdır."
ÇANAKKALE'NİN YİĞİT KAHRAMANLARINA LAYIK OLALIM
Bugün Çanakkale'deki o asil ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz diyen Aktaş,
" Bir ve beraber olmanın önemini daha fazla anladığımız günleri yaşıyoruz. Dün Çanakkale'de yan yana karşımıza dikilen zihniyet, bugün ihanet şebekeleri vasıtası ile emellerini gerçekleştirmeye çalışırken, bize düşen görev, Çanakkale'nin yiğit kahramanlarına layık olabilmek.
Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek" ifadelerine yer verdi.
Aktaş son olarak, Bir milletin kaderinin değiştiği yer olan Çanakkale'de kahramanlaşarak şehadet mertebesine ulaşan, bizlere asırlarca hafızalarımızdan silinmeyecek bir destan ve Tek Yürek olma bilincini emanet eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum" dedi.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?