Kur'an Tilaveti ile başlayan programa davet edildikleri için ve böyle bilinçli, değerlerini tanıyarak büyüyen bir nesil yetiştirdikleri için Zarafet Okullarına teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın Selami Seymen ve gazi arkadaşları duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

ÖMÜR BOYU BORÇLUYUZ

Okul Müdürü Göksoy Doğan, davetlerine icabet eden gazilerimize; vatanımız, bayrağımız, milletimiz, dinimiz ve insanlık için yaptıklarından dolayı ömür boyu borçlu olduklarını belirtip, şükranlarını sundu. Hafta boyunca yaptıkları etkinlikler ile Çanakkale ruhunu öğrencilerine aşılamak istediklerini belirtti.

Okul Müdürü Göksoy Doğan sözlerine şöyle devam etti; "Çanakkale'de, kumandanından erine kadar bütün bir ordu, fedakarlık toprağında ekilmiş tohumlar gibiydi ki, o tohumlar kanla sulanıyordu. Sevginin kantarı fedakarlıktır. Seven, sevdiğine karşı, sevgisi ölçüsünde fedakarlık yapmayı zevk ve vazife olarak telakki eder. Bu bakımdan Çanakkale'de yaşananlar, vatan sevgisinin en canlı örneğidir. Malazgirt'te Alparslan, haçlılar karşısında Kılıçarslan, İngiliz haçlıları önünde Selahaddin-i Eyyubi, Kosova'da Murad Hüdavendigar, Niğbolu'da Yıldırım Bayezid, İstanbul'da Fatih, Çaldıran'da Yavuz Selim, Plevne'de Gazi Osman Paşa ne ise, Çanakkale'de Mehmetçik o oldu"

ECDADIMIZA LAYIK NESİLLER EYLESİN

Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı

"Bizler, mazimizi yüreğimizde canlı tutmak zorundayız. Unutmayalım ki, mazinin bittiği yerde, millet biter, insan biter, iz'an biter. Millet, tarihinden ibarettir. Onu tarihinden sıyırırsanız, geriye insan sürüsü kalır. Yeni eserler ve yeni nesiller, mazinin devrettiği unsurların zenginliği nisbetinde canlı, güçlü ve devamlı olur. Milletlerin bekası; hassas, duygulu ve seviye kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Çocuklarına, Çanakkale destanını ninni yapan nesil, imanına, milletine ve bütün maddi-manevi değerlerine sahip çıkacaktır. Aziz şehidlerimizin kabirleri, milletimizin sinesindedir. Rabbimiz, bizleri şehit ve gazi ecdadımıza layık nesiller eylesin. Mübarek vatanımızı düşman ayakları altında çiğnetmesin! Milli ve manevi değerlerimizin ayakta tuttuğu kaleleri yıkmak; birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzurumuzu bozmak isteyen gizli-açık düşmanlarımıza karşı genç nesillerimize feraset ve basiret ihsan eylesin"