İnegöl Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle Sani Konukoğlu Camiinde anma programı düzenlendi. "Çanakkale'den Afrin'e tüm şehitlerimizi anıyoruz" ismiyle düzenlenen mevlit programı, Cuma akşamı akşam namazı ile yatsı namazı arasında gerçekleştirildi. Akşam namazının kılınmasının ardından Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunurken, yatsı namazı sonrasında cemaate helva ikram edildi.

Mevlit programına; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Vekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, bazı oda ve dernek başkanları, gaziler ile vatandaşlar katıldı.

HAFIZ BÜNYAMİN TOPLÇUOĞLU KURAN-I KERİM TİLAVETİYLE GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

Namaz sonrasında Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Bünyamin Topcuoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Mevlid-i Şerif okunmasının ardından tüm şehitler için dua edildi. Yatsı namazı sonrasında ise, cemaate bin 500 kişilik irmik helvası ikram edildi.

Mevlit sonrası vatandaşlara helva ikram eden Belediye Başkanı Alper Taban, burada programa ilişkin bir açıklama da yaptı. Bereketli bir gün geçirdiklerini ifade eden Başkan Taban,

"Bugün bereket sofrasıyla başladığımız güne yatsı namazının arefesinde tüm şehitlerimiz için düzenlemiş olduğumuz Mevlid-i Şerif, beraberinde Kuran tilaveti ve dualarımızda, en son ikramımızla beraber cemaatimizle güzel bir gün geçirdik. Dünya birinciliği olan hafız Bünyamin Topcuoğlu hocamızı getirdik. Sesiyle keyiflendik. Malumunuz 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi.

Bu vesileyle 18 Mart öncesinde tüm şehitlerimizi anmak adına, gelmiş geçmiş İstiklal mücadelesinden başlayarak bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anmak, onları hatırlamak, onları yad etmek adına Mevlid-i Şerifle, Kuran tilavetini düzenledik" dedi.

"SÖZ KONUSU OLAN VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR"

İnegöl Belediyesi olarak 18 Mart'a ithafen 1915'ten günümüze 1915 hatmi şerifle, 1915 kişiyi Çanakkale'ye götüreceklerini de hatırlatan Başkan Taban;

"Beraberinde bu süreçle ilgili taleplerimizi topladık. 3 bini aşan taleplerle karşılaştık ama olsun, önemli değil. Biz hemşerilerimizi bu sene inşallah Çanakkale'ye, ecdadımıza götüreceğiz. Zaten ifademizde haydi İnegöl ecdat seni bekliyor idi. Karşılık bulduğunu da umuyoruz. Burada özellikle gençlerimizi götürmek istemiştik. Gençlerimizde sağ olsun başvuruda bulundular. Yetişkinlerle beraber inşallah 18 Mart itibariyle seferlerimizi de başlatarak, İnegöllü hemşerilerimizi ecdadımızla buluşturacağız.

ŞEHİTLERİMİZE GİDECEĞİZ

Çanakkale'ye, şehitlerimize götüreceğiz. İnşallah orada rehberlerimizin eşliğinde geçmişimizi, tarihimizi hem yad etmek, öğrenmek, anlamak, anlamlandırmak adına oraya bir tarih yolculuğu yapmış olacağız. Bugün de buna mukabil olan, bu çalışmanın öncesinde hemşerilerimizle yatsı namazı öncesinde burada buluşmuş olduk. Şehitlerimize dualarımızı göndermiş olduk.

Ben katılan tüm hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Biz böylesine necip bir milletiz, böylesine güzel bir milletiz. Malumunuz her türlü olumsuzlukta, eğer ki söz konusu olan vatansa, bayraksa, milletse, milletimizin bağımsızlığıysa bizim için gerisi teferruattır.

Bizde bu amaca hizmet edebilmek için daha şuurlu bir topluluk oluşması adına İnegöl Belediyesi olarak hizmetlerimize devam edeceğimizi buradan bildiriyorum" diye konuştu.