Suyolu Cami bahçesinde bulunan çay ocağı ile şadırvan için İnegöl Belediyesi kaçak olduğunu tespit etmesi üzerine yıkım kararı verdi.

Dün sabah saatlerinde söz konusu yere gelen yıkım ekibini, cami cemaati ile vatandaşlar karşıladı. Emniyet ile Zabıta ekipleri yıkımın yapılacağı yerde güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar yıkıma karşı çıkarak, 45 bin TL harcayarak yaptırdıkları çay ocağı ile şadırvanı yıktırmayacaklarını söyledi.

Cami derneği yönetimi de konuyu görüşmek üzere belediyeye gitti. Bu sırada vatandaşlar, yıkımı engellemek için imza topladı. Yapılan görüşmeler sonucunda yıkım ileri bir tarihe ertelenirken, derneğin kaçak yapılarla alakalı ruhsatlandırma çalışması yapacağı bildirildi.

SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de

Suyolu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyesi Nursi Yaprak, "Şadırvan ve çay bahçesine ruhsat alınmadığı için yıkım kararı alındı. 2016 yılında da yıkım ertelenmişti. Yıkım için verilen 1 sene sona erdi. Cemaat olarak bu duruma tepki gösterdik. Dernek yönetimimiz ruhsat için belediyeye gitti."

"Eski şadırvandaki su kirleniyordu, millet pis suda abdest alıyordu. Bizde yeni bir şadırvan ile çay bahçesi yaptık. Bunların hepsi cemaatimizin rahat etmesi içindi. Cemaat olarak şadırvan ve çay bahçesinin yıkılmasını istemiyoruz. Cemaatten toplanan paralarla hizmet yapıldı. Yıkılırsa bütün harcanan paralar boşa gidecek" dedi.