İnegöl Belediyesi Cenaze ve Defin Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bayan gassallar tarafından Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine verilen eğitime, Hitabet ve Mesleki Uygulamalar Dersi Öğretmeni Mustafa Ağırbaş'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin de katıldı.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Hitabet ve Mesleki Uygulamalar dersinde cenaze ve defin hizmetleri müdürlüğünde görev yapan bayan gassallar tarafından kız öğrencilere cenaze yıkama ve kefenlemenin uygulamalı bir şekilde verildiği eğitimde konuşan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "İnegöl Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışıyla verdiğimiz hizmetlerimizle doğumdan ölüme halkımızın yanındayız.

Bildiğiniz gibi her sabah hastane ve ev ziyaretleriyle yeni doğan bebeklere götürdüğümüz hediyelerle ailelerin sevincine ortak olurken, cenaze ve defin hizmetleri müdürlüğümüz vasıtasıyla da yaşamını yitiren vatandaşlarımız için son görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışarak acı günlerinde halkımızı yalnız bırakmıyoruz. Belediye olarak alt yapı, üst yapı gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sağlık, spor, kültür ve eğitim gibi konularda da gerekli hassasiyeti göstererek halkımıza hizmet verme gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı Osmaniye'de kadın girişimcilerin başarısı

CENAZE YIKAMA VE KEFENLEME

Belediyeciliğin yaşamın her noktasında var olması gerektiği bilinciyle hizmetlerimizi aralıksız yapmaya devam ediyoruz diyen Şahin,

"Dönem dönem yapmış olduğumuz çalışmalar ile şehrimizin prestijini artırmaya ve vizyonuna artı değer katmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul yönetimi ile Hitabet ve Mesleki Uygulamalar Dersi Öğretmeni Mustafa Ağırbaş'ın talebi üzerine cenaze yıkama yani gasil işlemleri üzerine uygulamalı bir eğitim vermek için bugün buradayız.

Sağ olsunlar okul yönetimimiz bu konuda duyarlılık göstererek Kız İmam Hatip öğrencilerinin bu dini vecibeyi layıkıyla yapmaları adına bizlerden destek talebinde bulundular. Bizlerde daha önceki senelerde bu konuda verdiğimiz desteklere bir yenisini eklemek adına bugün öğrencilerimizin karşısındayız.

Öğrencilerimiz dini açıdan önemli bir konu olan cenaze yıkama ve kefenlemeyi belediyemiz bünyesindeki cenaze ve defin hizmetleri müdürlüğünde görevli bayan gassallarımız eşliğinde öğreniyorlar.

Cenazenin yıkanması (gasil işlemi), kefenlenmesi ve mezarlığa nakli konularını kapsayan uygulamalı eğitimimiz manken üzerinde tatbik edilerek gösterilmekte. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu uygulamalı eğitimin öğrencilerimiz için faydalı olmasını diler, öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Hitabet ve Mesleki Uygulamalar Dersi öğretmeni Mustafa Ağırbaş ise, "Böyle güzel bir imkanı öğrencilere tanıyan ve dönem dönem istek ve taleplerimizi geri çevirmeyerek her zaman yanımızda olan İnegöl Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bayan gassallar tarafından cenaze yıkama ve kefenleme konusunda uygulamalı bir şekilde öğrenciler bilgilendirildi.