İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi Kalburt mevkiinde 1000 m2 alan üzerinde planlanan mini semt sahasının yapım çalışmalarına başladı.

Mahalle muhtarlığı ve vatandaşların talebi üzerine, alanda bulunan eski çocuk parkının revize edilmesi gerektiği tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, alanın tamamının daha faydalı ve işlevsel kullanılabileceği bir proje hazırladı. İçerisinde çocuk oyun alanı, fitness alanı ve mini semt sahasının bulunduğu projenin yapımına başlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, dün Park Bahçeler Müdürlüğü sorumluları ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

GÜZEL BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLECEK

İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Eşref Yiğit, "Bugün Cerrah Mahallemiz Kalburt mevkiinde mini semt sahası ve çocuk parkının imalatını yerinde inceliyoruz. Burada daha önce muhtarlığımız ve mahalle sakinlerimizin tarafından eski parkı yenileme konusunda talepleri oldu. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bu talebe cevap verdik. Güzel bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık" dedi.

100 BİN TL'YE MAL OLACAK

Proje hakkında da bilgi veren Yiğit, "Burada 1000 m2 alan üzerinde fitness sahası, çocuk parkı ve mini semt sahamız olacak. Bu çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık 100 bin TL. Ben burada hayat bulacak mini semt sahamızın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra mahallemizde bulunan caminin çevresinde bir meydan düzenlemesi yapacağız" diye konuştu.

KIRSALA YATIRIM SÜRÜYOR

Konuşmasının sonunda Büyükşehir yasası ve kırsala yapılan yatırımlardan da söz eden Yiğit,

"Büyükşehir yasasıyla beraber 2014 yılından bu yana İnegöl Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize de hizmet vermeye başladık. Bu anlamda Cerrah Mahallemizde İnegöl ve Büyükşehir Belediyesi olarak birçok hizmete imza atıldı. Bunların başında da 1 buçuk yıl önce başlayan doğalgaz geliyor.

Mahallemiz doğalgaza kavuştu. Çok kısa zaman içerisinde de mahalle meydanında oluşturduğumuz meydan parkı hizmete sunuldu. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Cerrah Parkı da yüzde 99 seviyesinde. Çok yakın zamanda oranın da açılışını yapacağız. Cerrah Parkı tüm İnegöl halkının yoğun olarak kullandığı bir alan.

Yine Cerrah mahallemizin meydanında yapılan ürün toplama işlemlerinin daha güzel bir ortamda yapılması maksadıyla ürün toplama merkezini geçen yıl Büyükşehir kanalıyla yaptık ve halkımızın hizmetine sunduk. Bundan sonra da hem Cerrah mahallemize hem de diğer mahallelerimize hizmetlerimiz artarak sürecek inşallah" açıklamalarında bulundu.