CERRAH GİRİŞİNDE YAPILIYOR

İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesi'nde bulunan boş alanda Meydan Parkı projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Mahallenin girişinde bulunan 7 dönümlük alanda hayata geçirilen proje, tamamlandığında Cerrah'ın değerine değer katacak.

CERRAH'IN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapımı tüm hızıyla süren Meydan Parkında devam eden çalışmaları bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Proje fotoğrafları üzerinde ve alanda yapılan inceleme sonrası bir açıklama da yapan Aktaş, projenin Cerrah'ın güzelliğine güzellik katacağını kaydederek:

"İnegöl Belediyesi olarak gelişen, büyüyen, güzelleşen İnegöl'ü daha iyi standartlara ulaştırmak için büyük bir gayret ve heyecanla hareket ediyoruz. Bunları yaparken de biz İnegöl'ü sadece merkez 21 mahallesiyle değil önceden belediye olup bize bağlanan 4 mahallesiyle de, 91 kırsal mahallesiyle de devam ettirmeye çalışıyoruz. Öğleden önce kırsaldaydım. Farklı kırsal mahallelerimize gittim.

Orada da yapılan çalışmaları bizzat yerinde gördük. Bu kapsamda da Cerrah Mahallemizin görselliğine ayrı bir güzellik katacak olan meydan parkını incelemek için Başkan Yardımcımız ve yöneticilerimizle, ekip arkadaşlarımızla bir araya geldik" dedi.

MERKEZDE NE VARSA KIRSALDA DA O OLACAK

Hizmet düsturlarının 'İnegöl merkezde ne varsa kırsalda da aynısı olmalı' olduğunu vurgulayan Aktaş,

"Gerçekten ihtiyaçlar çok fazla ve bunu da bir çırpıda yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Biz bu kapsamda Cerrah'ta bazı çalışmalar yaptık. Öncelikle daha önce Belediye binası olarak hizmet veren bina şuanda da ek hizmet binası olarak hizmet vermeye devam ediyor. Burada hem tahsilat memurumuz hem zabıtamız hem hizmet masamız, bilgi kültür evimiz bunların hepsi hizmetini sürdürüyor.

Çöp toplama ve geri dönüşüm hizmetleri de aynı şekilde burada yerine getiriliyor. Ayrıca sokaklarımızda ham yol çalışmaları yaptık, asfalt, tretuvar ve yeşil alan çalışmalarımızın yapıldığı yerler var. Yine o meşhur Cerrah parkımız da Büyükşehir Belediyemizle entegreli bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Çöğür yıkama ve kurutma alanı oluşturduk Cerrah'ta.

İnegöl Belediyesi olarak farklı köylerimizde ürün toplama merkezleri yaptık biliyorsunuz. Buradaki ürün toplama merkezimizi de Büyükşehir Belediyemiz yaptı ve inşallah kısa bir zaman içerisinde hayata geçecek. Doğalgaz sözümüz vardı, onu da yerine getirdik" diye konuştu.

HARİKA BİR PROJE ORTAYA ÇIKACAK

Cerrah meydan parkı hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti:

"Bu alan ise mahallenin girişi ve ilk göze çarpan yer. Yaklaşık 7000 m2'lik bir alan. Burada gerçekten bitirildiğinde harika bir proje ortaya çıkacak. Otomobil, minibüs ve otobüslerin park edileceği, bir otopark alanımız var. 5056 metrekarelik sert zemin yürüyüş ve oturma alanı, 264 m2'lik amfi alanı, 270 metrekarelik yeşil alan, 310 metrekarelik çocuk oyun alanı ve 100 metrekarelik fitness alanı bulunmakta.

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

Ahşap pergole ve gazebolar ile oturma dinlenme alanları yapılmaktadır. Amfi alanına ve ağaç altına kayrak taşı kaplamalı beton çiçeklere ahşap oturma alanları yapılarak alanda geniş oturma ve dinlenme alanları yapılmakta. Burası hem Cerrah sakinlerimizin hem de İnegöl'den gelenlerin oturup dinlendiği, vakit geçirdiği bir alan olacak. Yüksek bir bayrak direğimizle bir de güneş saati uygulaması yapacağız.

Mevcut ağaçları koruduğumuz gibi yeni ağaç uygulamalarımız da olacak. Tabi yeşil alan çalışmasının dışında kalan yerlerde de siyah, kırmızı ve beyaz renkli wash beton kenar parke taş uygulamasına yer verdik."

İNEGÖL'ÜN HER SOKAĞINI DANTEL GİBİ İŞLİYORUZ

Meydan parkı projesini çok kısa bir zaman içerisinde toparlayıp yaz bitmeden hizmete sunmak istediklerini de kaydeden Aktaş,

"Bu çalışma bittikten sonra Cerrah'a da bir değer katacak burası. Beraberinde alt yapı çalışmalarının da bitmesiyle asfaltlama çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Bu çalışmanın bize yaklaşık maliyeti ise 400 bin TL. Şehrin farklı noktalarında da çalışmalarımız devam ediyor.

İnegöl'ün her sokağını bir dantel gibi işlemeye, şehre değer katacak bir uygulama yapmaya çalışıyoruz. Tabi yapması bizden, sahip çıkması mahalle sakinlerimizden. Çalışmalar mahalle sakinlerimize ve İnegöl'ümüze hayırlı olsun" açıklamalarında bulundu.