BÜYÜK GÖÇ DALGASI

CHP İlçe Sekreteri Kemal Torun, yaptığı açıklamada;

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

"Bilindiği gibi, dış politikada özelde Suriye ile ilgili politikalarımızın yanlışlığı bugün ülkemizi çok ciddi sıkıntılara soktu. Suriye'deki iç çatışmalardan kaçanlara sınırların kontrolsüz açılması ülkemizi çok büyük göç dalgasıyla karşı karşıya bıraktı.

Bunun sonucu, Kuzey Suriye'de boşaltılan alanlar hiçbir direniş ile karşılaşmadan İŞİD ve PYD tarafından çok hızlı bir şekilde ele geçirildi.

Şimdi Türk Ordusu İŞİD ile çatışarak bu bölgeyi İŞİD'den temizlemeye çalışırken çok sayıda Mehmetçiklerimiz şehit olmaktadır. Ayrıca bu şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bu sırada PYD ile karşılıklı tehditler havada uçuşmaktadır. Ülkemizdeki sayısı kesin bilinmeyen mülteciler çok ciddi sorunlar oluşturuyorlar. Barınma ve beslenmeleri ekonomimize yük olurken, sosyal boyutuda evrensel mülteci hukuku sınırlarını zorluyor.

Kamplarda kontrol altında tutulup Suriye iç barışı sağlandığında ülkelerine güvenle dönmeleri sağlanması hedeflenmeli idi. Oysaki kamplar dışında kayıt dışı ülkemizin her bölgesinde mülteciler bulunmaktadır. Ve bu mülteciler kontrol edilememektedir"

ÇATIŞMALAR SON BULSUN

"Yaklaşık olarak bunların 1 milyon 500 bini genç nüfustur. Eğitilip topluma entegre edilmeleri ve istihdam edilmeleri ülkemize çok ciddi yük getiriyor. Bizim üniversite mezunu vatandaşlarımız yüksek oranda işsizler ve kendilerine bu grubu potansiyel rakip olarak görmektedirler.

YÖK'ün açıkladığı 4 bin civarında öğretmeni istihdam etmeyi planlamaktadır. Kamusal olması gereken eğitim ve sağlık paralı hale gelen ülkemizde, Suriyelilerin eğitim ve istihdamı doğru değildir. İnsani dayanışma ile kontrollü barınma-beslenmeleri karşılanıp ülkelerine güvenli bir şekilde dönmelerine yardımcı olunmalıdır.

YÖK, ülkemizdeki, öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin sorunlarını çözmeye odaklanmalıdır. MEB eğitim çağındaki vatandaşlarımıza eşit ve kamusal eğitim vermeye odaklanmalıdır.

Sosyal devletin gereği budur. Bütün bunların çözüme ulaşabilmesi için Suriye'deki çatışmaların bir an önce son bulması ve Ortadoğu'ya barış ve huzurun gelmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.