Ayşe Pakoğlu adıyla partiden yapılan açıklamada;

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olma özelliği değiştirilmesi teklif dahi edilemez mutlak bir hükümdür. Müftülere tanınan nikah kıyma yetkisi ile, hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesi ihlal edilmektedir."

ANAYASAL SUÇ İŞLENDİ

"Söz konusu tasarının kabulüyle 'Anayasal suç' işlenmektedir. Cumhuriyet hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyet ile hukuk ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları teminat altına alınmıştır. Biz Cumhuriyet kadınları, hukuku, anayasayı, devrim yasalarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ü savunarak yolumuza devam edeceğiz."

İSLAM DEVLETİ İSTİYORLAR

"Ülkemize getirilmek istenen 'İslam Devleti olma' dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile asıl iş olarak mücadele edeceğiz. Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha da arttıracaktır. Toplumsal yaşamda nikahını belediyede veya müftülükte kıyanlar olmak üzere yeni bir ayrımcılık çıkacaktır."

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

TASARI KABUL EDİLEMEZ

"Oysa resmi nikah yurttaş olmanın, kanun önünde eşit olmanın teminatıdır. CHP'li kadınlar olarak bu tasarının kabul edilemez olduğunu her yerde haykıracağız. Bu nedenle müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren yasa tasarısı kabul edilemez. Bu tasarının uygulanmaması için gereken mücadeleyi ortaya koyacağız" denildi.