Başkan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanırken;

Osmanlı'nın Başkentliği'ni yapmış Bursa'mız ve Osmanlı için çok önemli yeri olan İnegöl'ün 600 yıl sonra nasıl işgal günlerine sürüklenip esaret günleri yaşatıldığını bilmeden, anlatmadan yapılan hamaset konuşmalarının hiçbir önemi yoktur."

Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları

Ayrıca, İnegöl'ün kurtuluşunu Kurtuluş Savaşının bir parçası olarak görüp, Kurtuluş Savaşımızı Atamızın direktifleri ve eşsiz savaş taktiklerinden bağımsız anlamak ve anlatmak mümkün değildir."

O SATIH BÜTÜN VATANDIR

"Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü ile Silah Arkadaşları'nın kahramanlıkları anlatılmadan kurtuluş günlerini anmak yeterli olmaz." Diyen Başkan Demir;

"Düşmanın Sakarya'da , İnönü'de nasıl ve hangi koşullarda durdurulduğu ve bozguna uğratıldığı , Atatürk'ün Kurtuluşumuzu '' hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır'' sözleri Türk Ordusunun önüne hedef koyup motive kaynağı olmuştur.Sakarya Zaferinden sonra '' Ordular İlk hedefiniz Akdeniz'dir İleri '' komutuyla bütün yurdun düşmanlardan temizlenmeden asla barış olamayacağı dünyaya ilan edilmiştir.

KUTLAMALAR İNEGÖL'DE SÖNÜK GEÇTİ

Kutlamaların İnegöl'de sönük geçtiğini iddia eden Başkan Demir açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

"İnegöl'de sönük geçen 6 Eylül 2017 saat 19:00 kortej yürüyüşü sonrası Anıt alanındaki etkinlikte sunucunun ve kamu görevlilerinin Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın isimlerini bir tek kez bile ağızlarına alamamaları kutlamalara katılanlar tarafından yadırganmıştır.Bu durumu Atatürk'ün okul müfredatlarından sonra , hafızalardan silinme çabası olarak değerlendiriyoruz.

Kurtuluş etkinliklerimize bu davranışlar yakışmadı. Buradan tekrar sizlerin aracılığı ile 6 Eylül İnegöl'ün işgalden kurtuluşunu kutluyor takdiri İnegöl halkına bırakıyoruz."