Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

İnegöl Belediyesi organizasyonuyla Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde Gündüzlü Mahallesinde budama kursu açıldı.

BOŞ ARAZİLERİ EKİN

Kurs başarılı bir şekilde tamamlanırken, kursa katılan çiftçilere sertifika verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Belediyesi olarak her yıl çiftçi bilgilendirme programları düzenlediklerini söyledi.

Gündüzlü Mahallesinde meyveciliğin çok fazla gelişmediğini ve boş araziler olduğuna da dikkat çeken Yiğit,

"2014 Nisan ayından itibaren Büyükşehir kanunu Bursa'mızda hasıl oldu ve biz İnegöl Belediyesi olarak kırsal mahallelerimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Gündüzlü Mahallemiz bakıyoruz 750-800 kişi. Ama meyvecilik o kadar gelişmiş değil.

Boş araziler var. Bunların da kullanılması lazım. Bunlar hem sizin hem de memleketin kaybıdır. Bu işleri yapan bölgelerde insanlar artık meyvecilikten geçimini sağlıyor. Maalesef bu bölgede meyvecilik biraz daha geri kaldı."

HALKIN GAYRETİ ÖNEMLİ

"Gündüzlü'de en büyük problem su. Sulama suyuyla ilgili sorunlar var. Ortasından dere geçiyor ama maalesef arazilerde su yok. Muhtarımızın da bilgisi var biz de BUSKİ ile birlikte bu işin takibini yapıyoruz.

İnşallah sulama suyuyla ilgili projelerimiz var. Onları da hayata geçirince bu sorun da çözülecek. Ancak biz ne kadar su getirsek de insanlar burada bir şeyler yetiştirmeyince o suyun anlamı yok."

"Bu işi sadece suyu olan yerler de yapmıyor. Dipsizgöl mahallemizde 6 bin dönüm meyve var. Su yok ama tankerlerle taşıyarak yapıyorlar. İnsanlar bu şekilde geçimini sağlıyor.

Biraz halkın da gayreti önemli. Burada vatanın bir toprağı bedava yatıyor. Ne size faydası var ne ülkemize.

Üretmedikten sonra kimseye faydası olmaz. Bu programın en büyük gayesi de bu aslında. İnşallah üretimimiz artar. Hem sizler hem de devletimiz kazanır" dedi.

UYGULAMALI BUDAMA

Konuşmanın ardından protokol üyeleri sertifika almaya hak kazanan çiftçilere belgelerini takdim etti.

Tören sonrası bölgedeki bir meyve bahçesinde budama çalışması uygulamalı olarak da gösterildi.