Çiftçi eğitim seminerine Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile birlikte İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de katıldı.

Eğitim öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Hasanpaşa'daki eğitimin 8'inci çiftçi eğitim semineri olduğunu hatırlatarak:

"Bunlar 2017 yılının çalışmaları. Aynı şekilde geçen yıl da benzer çalışmaları ortaya koymuştuk. Önümüzde de epey programlarımız var. Ziraat Odamız, Belediyemiz, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Sağ olsun Belediye Başkanımızın da desteklerini görüyoruz. Eğitimleri de sizlerden gelen talepler doğrultusunda yapıyoruz. İnegöl'de tarımın tüm paydaşları el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

HEP BERABER GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren de kendisinin İnegöl'de 20 gün önce göreve başladığını hatırlatarak:

"Çiftçilerimize hizmet vereceğiz. Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezimiz, Ziraat Odası ve kurumumuz işbirliği ile geleneksel hale getirilmiş olan böyle güzel bir organizasyon var. Bizde elimizden geldiğince teknik ekibimizle bu organizasyonlara iştirak ediyoruz.

İnşallah size faydası olacak güzel bilgiler veririz. Bu buluşmalar vesilesi ile sizlerle de bir araya gelerek taleplerinizi dinleme fırsatı da buluyoruz. İnşallah hep beraber daha güzel işlere imza atacağız" diye konuştu.

ÇİFTÇİ BİLGİLENDİRME PROGRAMLARI

Eğitim öncesi son konuşmayı Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit yaptı. Kış dönemlerinde İnegöl Belediyesi, Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte çiftçi bilgilendirme programları düzenlediklerini hatırlatan Yiğit,

"Bu akşam da sizin mahallenizdeyiz. İnşallah vereceğimiz bilgiler hayırlı olur. Tabi belki siz burada anlatılacakların yüzde 90'ını biliyorsunuz ama belki teknoloji değişmiştir, zaman değişmiştir, süreç değişmiştir...

Bunlarla birlikte kaçırdığınız bir şey varsa onları da Ziraat Mühendislerimiz sizlere hatırlatsınlar diye bu programları düzenlemeye çalışıyoruz" dedi.

3-4 DÖNÜMDE PARA KAZANABİLİRSİNİZ

Eğitimleri veren mühendislere de teşekkür eden Eşref Yiğit, doğru yerde doğru tarım konusuna değindi. Meyve olacak yerde buğday, buğday olacak yerde meyve üretimi yapılmaması gerektiğinin altını çizen Yiğit,

"İnegöl'ümüz mobilya şehri, köftesi çok ünlü, sanayisi var ama İnegöl'ümüz aynı zamanda bir tarım şehri. Çok iyi verimli tarım arazileri var. Belki birçoğunu bilmiyorsunuz ama İnegöl'ün yüksek kesimlerinde Süle, Kayapınar gibi mahallelerinde bile meyvecilik çok güzel oluyor.

Dipsizgöl mahallemizde 6 bin dönüm meyve var. Son zamanda İnegöl'ün meyvesi de popüler oldu, gelişiyor. Bizler de buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. 5-6 yıl içerisinde İnegöl'de göreceksiniz ki tarım potansiyeli daha da artacak. Bizim de artık çiftçi ile köylüyü ayırmamız lazım.

Her çiftçi köylü değil, her köylü çiftçi değil. 2-3 dönüm zerzevat dediğimiz biberle, fasulyeyle, kendi yiyeceği kadar ekim-dikimle tarım olmuyor. Bunu 30-40 dönümde yapmak gerekiyor. Bugün 2-3 dönüm buğdayla para kazanamazsın.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

İnsanlar 400-500 dönüm yapıyor. Ama Şehitler köyümüz 3-4 dönümde meyveyle para kazanabiliyor. Doğru ürünü yapmak lazım. Meyve olacak yerde buğday, buğday olacak yerde meyve yaparsan para kazanamazsın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ziraat Mühendisleri tarım ve bölge tarımıyla ilgili hazırladıkları sunumu Hasanpaşa Mahallesindeki çiftçiler için gerçekleştirdi.