Konuya ilişkin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ortak basın açıklaması yaptı.

MÜRACATLAR YAVAŞ

Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

Ekren yaptığı açıklamada; "2018 yılı ÇKS müracaatlarımız 1,5 ay önce başladı. Şuan itibariyle müracaatlarımızı almaya devam ediyoruz. Müracaatlar yavaş gitmekte... Yılbaşı itibariyle hızlanacağını düşünüyoruz. Tarım Sigortalarıyla ilgili müracaatlarda ÇKS zorunluluğu var.

OCAK AYINDA YIĞILMA OLACAK

Çiftçilerimiz tarım sigortalarına müracaat edecekleri için Ocak ayında bir yığılma oluyor.Bu da işlerin acele olduğu noktada çiftçimizin sisteme girişleri aşamasında sıkıntı yaşatıyor. Bunu hatırlatmak istedik.

Çiftçilerimiz şimdiden gelip ÇKS kayıtlarını yaptırırlarsa Ocak ayında oluşabilecek yoğunlukta mağduriyete uğramazlar. ÇKS müracaatlarımız Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Mağduriyetler olmaması için vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik" dedi.

KAYDI OLMAYAN İŞLEM YAPAMIYOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise: "2018 yılı ÇKS kayıtları devam ediyor. Çiftçilerin gelip ÇKS'lerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ÇKS'si olmayan çiftçimiz hiçbir yerde hiçbir işlem yapamıyor. ÇKS'si olmayan çiftçi kanunlar gereği çiftçi sayılmıyor" diye konuştu.