COŞKUYLA KUTLADIK

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaptığı açıklamada;

"Öncelikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Pazar günü 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günüydü. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü o gün anıt önüne çelenk sunumu ve akabinde de günün önemini anlatmak suretiyle geçiştiriyorduk.

Bu yıl 14 Mayıs Çiftçiler Gününde Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın Türkiye'deki bütün odaları çiftçi getirmek suretiyle Ankara'ya davet etti. Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak bütün arkadaşlarımızı organize ettik. Her ilçemizden mümkün olduğunca götürebildikleri kadar çiftçiyle katılım sağladık. Tabi buradaki amaç uzun zamandır böyle bir toplantımız olmamıştı.

Yaklaşık 50 bine yakın çiftçi Ankara Tandoğan'da toplandı. Sanatçılarla programda vardı. Sonunda Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, uzun zamandır böyle bir konuşma da yapmamıştı.

Tarımda ne kadar sorun varsa, iyi gelişmeler varsa hepsini söyledi. Tarım çok önemli bir sektör olduğu için bundan sonra neler yapmamız gerektiğini, tarımın gelecekte ki önemini üstüne basa basa söyledi. Bizler içinde güzel bir program oldu" dedi.

AFET BÖLGESİNDE YAŞIYORUZ

Çiftçinin yaşanan soğuklardan dolayı probleminin olup olmadığına ilişkin soruya Çelik, şu yanıtı verdi:

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

"Biliyorsunuz kış bu yıl erken başladı. Güzel de bir kış oldu. Kış döneminde bir sıkıntımız olmadı. Bazı gecelerde -10 dereceyi bulan soğuklardan şeftalilerden hafif zarar gördü.

Ama kirazda bazı bölgelerde verimlilik yüzde 30'lara kadar düştü. O da kar sonrası yağan kırağıdan dolayı oldu. Tabi bizim için bugünlerde en büyük sorun dolu tehlikesidir. Sonuç itibariyle afet bölgesinde yaşıyoruz"