Olay, 21 Ekim'de merkez Osmangazi ilçesindeki Çekirge Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi. Hemşire olarak çalışan F.Y.'den ayrılan ve Ankara'da ambulans şoförü olan İ.G. (41), eski eşi ile görüşmek için Bursa'ya geldi.

F.Y.'yi arayarak, 'Seninle konuşacağız, hastaneden ayrılma' diyen İ.G., hastane önüne geldiğinde Muammer Kılıç (46) ve oğlu Muhammet Enez Kılıç (18) ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışmada belindeki tabancayı çıkaran İ.G., acil servis önünde baba ile oğlunu kurşun yağmuruna tuttu.

F.Y.'nin evlilik hazırlığı yaptığı ve birlikte yaşadığı Muammer Kılıç ve oğlu Muhammet Enez olduğu yere yığıldı. Yaralılara müdahale etmek isteyen vatandaş ve doktorları da tehdit ederek yanına yaklaştırmayan zanlı, yerde yatan iki kişiye tekrar dönerek ateş etmeye devam etti.

Teslim olduktan sonra hastane içine alınan yaralılara yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen İ.G. hakkındaki Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Çocuk Oturumu İçin Hazırlanıyor Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Çocuk Oturumu İçin Hazırlanıyor

Savcının hazırladığı iddianame ile İ.G. hakkında 'tasarlayarak adam öldürmek, ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından iki kez müebbet ve 1 yıl hapis cezası istemiyle 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Sanık İ.G., Mart ayında hakim karşına çıkacak.