Dolandırıcılık iddialarıyla uzun süredir gündemde olan Çiftlik Bank'ın Bursa ve çevre illerden gelen çok sayıda mağduru, akşam saatlerinde Çiftlik Bank'ın Sungurpaşa Mahallesi'nde bulunan büyükbaş hayvan tesisine gitti.

Kamyonlarla tesise gelen kabalık grup, kaybettikleri paralara karşılık tesislerdeki hayvanları almak istedi. Ancak olay yerine giden jandarma ekipleri buna izin vermedi.

Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken; kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak geldi.

Tesislerin önünde bir süre bekleyen vatandaşlar, jandarma ekiplerinin ikna çabaları sonrası dağıldı. Kamyonlara yüklenen bazı hayvanlarda geri indirilip, tesise koyuldu.

Çiftlik Bank şirket sahibi Mehmet Aydın'ın akrabası olduğunu söyleyen mağdurlardan Muhammed Aydın yaptığı açıklamada;

"Parayla gittik hayvan aldık. Şuan bizim burada hayvanlarımız var ama alamıyoruz. Suç duyurusunda bulunacağız. 50 bin lira para verdim. TIR'ını satıp hayvan alan var. Kendimizi yakalım mı valiliğin önünde? Bu hayvanlar bizim. Ama şimdi bir tane saman balyası bile vermiyorlar. Herhangi bir ödeme yapmadılar."

"Antalya, Ankara, İzmir'den gelen var buraya kadar. Ben çiftlik bankın sahibinin akrabasıyım. Bende yatırım yaptım ama bizde gittik. Akrabam tarafından kandırıldım" diye konuştu.

Mağdurlardan Emrah Arsla ise, "Çıksın gelsin ne şekilde ödeme yapacaklarsa yapsınlar. Akrabalarına bile bunu yaptı. 50 bin lira yatırımım var. Paralar güme gitti." dedi.

Bu arada Sungurpaşa Mahallesindeki büyükbaş hayvan tesislerinde yaşanan gerginliğe karşı polis de İnegöl şehir merkezinde bulunan Çiftlik Bank'ın Şarküterinde ise emniyet ekipleri güvenlik önlemi aldı.