Dolandırıcılık iddialarıyla uzun süredir gündemde olan Çiftlik Bank'ın, Bursa ve çevre illerden gelen çok sayıda mağduru, akşam saatlerinde Çiftlik Bank'ın Sungurpaşa Mahallesi'nde bulunan büyükbaş hayvan tesisine gitti.

Kamyonlarla tesise gelen kabalık grup, mağdur olduklarını söyleyerek, kaybettikleri paralara karşılık tesislerdeki hayvanları almak istedi. Kalabalık hayvanları kamyona yüklemeye çalışırken, olay yerine gelen jandarma ekipleri buna izin vermedi.

Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken; kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak geldi.

Tesislerin önünde bir süre bekleyen vatandaşlar, jandarma ekiplerinin ikna çabaları sonrası dağıldı. Kamyonlara yüklenen bazı hayvanlarda geri indirilip, tesise koyuldu.

BAKANLIK TESİSE EL KOYDU

Bu gelişmenin ardından çiftliğin girişinde bulunan tabelalar indirildi. Yedi emin sistemiyle sayım yapıldı. Bu sayımdan sonra çiftlikte bulunan tüm demirbaşlar ve büyük baş hayvanlar bakanlık yetkililerine teslim edilecek.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

İnegöl'de ve çevresinde bulunan mağdurlar savcılığa giderek suç duyurusunda bulunuyor. Konuya ilişkin İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada;

"Kamuoyunda 'Çiftlik Bank' olarak bilinen sisteme katılımcı olarak para yatıran 20 müştekinin yapmış olduğu başvurular neticesinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2018/1975 soruşturma sayılı dosyası üzerinden 12.03.2018 tarihinde nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçlarından soruşturma başlatılmıştır."

"Bu kapsamda, ilgili şirketin İnegöl'de bulunan işletmelerinde arama ve el koyma işlemlerine başlanmıştır. Başsavcılığımızca şirketin malvarlığını üçüncü şahıslara devir ve temlik yoluyla kaçırmasının önlenmesi maksadıyla gerekli tedbirler alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

GÜVENLİKÇİ İKEN MÜDÜR OLMUŞ

Bu arada Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyelerinden Cemal Çolak, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul'da ikametine yapılan operasyonda gözaltına alınarak Sakarya'ya getirildi. Burada ki ifadesinde, kendisinin güvenlik görevlisi olduğunu ve daha sonrasında ise bilgisi dışında şirket müdürü yapıldığını söyledi.

Çiftlik Bank ile yaşanan sıkıntılar sonrasında durumdan şüphelenerek sözde müdürlükten istifa ettiğini de ifade eden Çolak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde, Sakarya`nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konulmuştu.

EŞİ DE TESLİM OLDU

Öte yandan Çolak'ın yanı sıra Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile birlikte şirket yönetiminde ismi geçen 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın'ın da avukatı ile birlikte Geyve Cumhuriyet Başsavcılığına giderek teslim olduğu öğrenildi.