Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Mesudiye alt geçidinin yenileme ve genişletme çalışmalarının startını vermişti. Çok geçmeden çalışmalar nedeni açıklanmayan bir sebepten dolayı durdu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Çalışmanın durması ve belirsizliğin sürmesi üzerine mağduriyet yaşayan Mesudiye ve Orhaniye Mahallesi sakinleri tepkili... Durumdan rahatsız olan çevre sakinleri Cuma sonrası çalışma alanında toplanarak, duruma tepki gösterdi.

Çalışmaların aylardır tamamlanamaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Eylem söylentileri üzerine ise emniyet ekipleri söz konusu yerde güvenlik olmadı. Her hangi bir eylem olmazken, vatandaşlar basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

GÖZ BOYUYORLAR

Bu sırada çalışmaların durduğu yerde karayolları ekiplerinin asfalt dökmesi dikkat çekti. Vatandaşlar, yağışlı havada dökülen asfaltı göz boyama olarak nitelendirdi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar;

"Esnaf ve insanlar mağdur. Mağduriyet var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çalışmalar ne olacak bilemiyoruz. Yayalar mağduriyet yaşıyorlar. Çalışmaların tamamlanıp mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Çalışmanın gece gündüz devam etmesi gerekirken neden durdu bilmiyoruz."

"Ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Çocuklarımız yoldan geçemiyorlar. Kimse de bu sıkıntılarla ilgilenmiyor. Bir an önce çözülmesini istiyoruz. Büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yetkililerin ilgilenip müdahale etmesi lazım. Kimse ilgilenmiyor, insanlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar" diye konuştular.

VALİLİK AÇIKLAMIŞTI

Bu arada Bursa Valiliği geçtiğimiz günlerde Mesudiye alt geçidiyle alakalı;

Emniyette Dikkat Çeken İstifalar: Soylu Dönemi Yöneticileri Görevlerinden Ayrıldı Emniyette Dikkat Çeken İstifalar: Soylu Dönemi Yöneticileri Görevlerinden Ayrıldı

"Mevcut altgeçidin yıkımından sonra karşılaşılan diğer kurumlara ait yeraltı ve yer üstü iletim hatlarının deplasesinde yaşanan gecikmeler yapım çalışmalarında istenilen seviyeye gelinmesini engellemiştir."

"Ayrıca bu kesimde zemin yapısı öngörülemeyen şekilde zayıf karakterli çıkması nedeni ile geoteknik proje hazırlanmakta olup Ocak ayı içerisinde tamamlanacaktır. Geoteknik Proje tamamlanması sonrası yapım imalatlarına devam edilecektir" şeklinde açıklama yapmıştı.