Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaptığı açıklamada;

"Bildiğiniz gibi 2016 Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlar yapıyoruz. 2015 yılı ÇKS sona ermişti. Ancak Tarım bakanlığımızın yeni bir yapılanması ile 2015 yılında ÇKS yaptırmayan çiftçilerimiz yeniden 2015 ÇKS'sini 29 Şubat'a kadar yaptırabilirler. Biz çiftçilerimize ve muhtarlarımıza mesaj yoluyla bildirdik" dedi.

TARIM BEKLENTİLERİ İLETİLDİ

Bursa'da Tarım Bakanı Faruk Çelik ile yapılan toplantıya da değinen Çelik;

"Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımız 2 gün Bursa'da kaldı. Tarımda sorunlar irdelendi. Biz de İnegöl olarak sorunlarımızı ve temennilerimizi dosya yaparak bakanımıza verdik. Kiraz çatlamasının TARSİM sigorta kapsamına girmesini istedik.

Kırsal kalkınmalarda çok güzel hibe destekleri var. Büyükşehir yasasıyla imar ve ruhsatla ilgili desteklemelerden yararlanamadığımız noktalar var. Çerezlik ay çekirdeğine destekleme yok. 20 bin dönüm ekiliyor. Ona da destekleme istedik. Sorun ve temennilerimizi ilettik" diye konuştu.

FUAR VERİMLİ GEÇTİ

Almanya Tarım Fuarına ilişkin de değerlendirmeler yapan Ziraat Odası Başkanı Çelik;

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

"Geçtiğimiz günlerde 29 çiftçimiz ve Belediye Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit de vardı. Almanya Tarım Fuarına gittik. Organizasyonunu yapan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ediyoruz.

Fuar çok verimli geçti. Özellikle makine ve makineleşme, ambalaj benzeri konular bizim en büyük hedefimizdi. Bunları gördük. Her fuar ufuk açıyor. Bu anlamda da yararlı oldu" ifadelerini kullandı.

Çelik, ayrıca oda olarak Bayırbucak Türkmenlerine un desteği verdiklerini ve desteklerinin süreceğini de sözlerine ekledi.