SAVAŞ VE AÇLIK ÖLDÜRÜYOR

İç savaşın devam ettiği ve nüfusunun üçte birinin insani yardıma muhtaç olduğu Yemen'de insanlar açlıktan bir şey bulamadığı için ağaç yapraklarını pişirerek yiyiyor. Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor.17 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğine dikkati çeken İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhan Tatlı, "5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sistemi çöktüğü için 450 kişiye bir doktor düşüyor. Birçok sağlık ihtiyacı karşılanamazken ilaçlarda ciddi oranda eksiklikler bulunmaktadır. Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor. Halkın doğalgazı kesildi. Petrolün fiyatı 7 kat arttı. Benzin vermemeye başladılar. Başkent'te günde 18 saat elektrik kesintisi uygulanıyor."

"18,8 milyon insan yardıma ve himaye edilmeye muhtaç. Birçok kurum personeline maaş veremediğinden hizmetlerini yerine getirememektedir. Yemen'in yüzde 30'u devletten gelen düzenli maaş ile geçiniyordu ki bu maaşlar şuan verilememektedir. 1600'den fazla okul eğitim hizmeti verememektedir. 2 milyondan fazla öğrenci eğitim dışında kalmaktadır. 462 bin çocuk ciddi oran da kötü beslemeden dolayı şiddetli hastalıklarla boğuşmaktadır."

YEMEN'İ SÖMÜRÜP ÖLDÜRÜYORLAR

"Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan yemen 2015 yılında başlayan iç savaşla birlikte Suudi Arabistan'ın başını çektiği birleşik Arap emirlikleri, Amerika ve İngiltere destekli Arap Koalisyonun yağdırdığı bomba ve füzeler sonucunda yüzyılın insani krizi yaşanmaktadır. Eski çağlarda zenginliğiyle bilinen bir ticaret merkezi olarak öne çıkan Yemen, Arap dünyasının en önemli ülkelerinden biri konumundaydı. Afrika, Asya ve Hint Yarımadası arasındaki ticaret yollarını besleyen önemli güzergahlardan biri olan Yemen, özellikle Afrika'nın doğu kıyılarında yetiştirilen kahvenin toplanarak buradan Anadolu ve Asya'nın içlerine ulaştırıldığı bir merkez özelliği taşıyordu."

"Petrol, balık, kaya tuzu, mermer, kömür, altın gibi zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmasına rağmen Yemen, ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla mücadele ediyor. Yemen, 401 yıl boyunca Osmanlı vilayeti olarak kaldı. Binlerce Osmanlı şehidi ve mezarına da ev sahipliği yapmaktadır. Ülkenin 28.25 milyon nüfusunun tamamı Müslüman. Yemen'de Arap Baharı ile birlikte ortaya çıkan ve bugün hala etkisi devam eden kargaşa ve Husilerin darbesi ile birlikte Yemen'e askeri müdahalede bulunan Arap Koalisyonu'nın faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan insani krizler her geçen gün daha derinleşiyor."

FELAKETLER ÜST ÜSTE GELİYOR

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

"Bugün ülkedeki alt yapı büyük ölçüde tahrip edilmiş vaziyettedir. Başta hastaneler olmak üzere okullar ve hizmetler de durma noktasına gelmiştir. Ayrıca, Yemen nüfusunun 3/2'si gıda ve temiz suya erişim noktasında türlü sorunlar yaşamaktadır. 17 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşıyor. Bu rakamın 7 milyonunun ise gıda ya olan ihtiyacı ciddi boyutlara varmış durumdadır. 15 bin insan öldü. 5 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Ülkede iç ve dış çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürüyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor."

YARDIMLARIMIZI BEKLİYORLAR

"İHH İnsani Yardım Vakfı 2000'li yılların başından beri Yemen'de gıda, kurban, barınma malzemeleri, hijyen bebek maması mobil sağlık klinik ve malzemeleri başta olmak üzere 20 milyon Euro civarında yardım faaliyetinde bulunarak halihazırda şuan 50 bin 51 yetime bakmaktadır. Yemen için oluşturduğumuz yardım kampanyamıza İnegöl halkının desteklerini bekliyoruz. Vatandaşlarımız bagis.inegolihh.org.tr adresinden kredi kartı ile bağış yapabildikleri gibi ister banka hesap numaralarımıza, ister derneğimize bizzat gelerek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler. İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Kuveyttürk TR29 0020 5000 0950 9217 6000 01, Ziraat bankası TR58 0001 0000 6785 6294 8750 01." diye konuştu.