Özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu "Don Kişot ve Maceraları" tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu. Baykuş Çocuk Tiyatrosu topluluğu tarafından sahneye uyarlanan "Don Kişot ve Maceraları" isimli çocuk oyununa, İnegöllü veliler ve minik izleyiciler büyük ilgi gösterdi.
FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI
Mobilya Müzesi Konferans salonunda gösterimi gerçekleştirilen Don Kişot ve Maceraları çocuk tiyatro oyunu ile çocukların hayal dünyasında farklı bir yer edinen Don Kişot'un başından geçen maceraları sahneye uyarlandı. Oyunda ünlü şövalye Don Kişot ve vefakar yardımcısı Sanço Panza yine büyük bir macerayla karşı karşıya kalmak üzere gizemli bir ormanda başarması oldukça güç bir görevle başa çıkmaya çalışırlar. Bu defa işleri oldukça zordur. Bu gizemli ormanda silahlar kullanılamamakta zeka ve dostluk sayesinde mücadelelerini sürdürmeleri gerekmektedir. Gizemli ormanın sakinlerinin başları kötü kalpli mutluluk hırsızı büyücüyle derttedir. Don Kişot ve Sanço kötü niyetli büyücüyle büyük bir mücadeleye girerler. Hayallerin ve umutların kolay kazanılamayacağını, mutluluklar için mücadele etmek gerektiğini en önemlisi de dostluğun ne kadar önemli olduğunu güzel bir şekilde anlatan zevkli ve görsel olarak oldukça başarılı bir oyun olan Don Kişot ve Maceraları tiyatro oyunu ile çocukların doğaya farklı bir pencereden bakmaları sağlandı. Bir parçada olsa hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi ailelerin katılımıyla izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Oyun sırasında tiyatrocular, miniklerle konuşup, zaman zaman da onlarla dans ederek oyuna katılmalarını ve daha neşeli vakit geçirmelerini de sağladılar.
Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.


NİSAN AYI DOPDOLU GEÇECEK
İnegöl Belediyesi nisan ayı içerisinde çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu anlayışla 08 Nisan Cumartesi günü 'La Fonten Masalları Gökkuşağı Ormanı' ve 22 Nisan Cumartesi günü ise 'İbiş'in Sınavı' Çocuk Tiyatrosu ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak.

Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz? Berberler ve Kuaförler Milli Takımından İnegöllü Mehmet Ali Denel'i tanıyor musunuz?