Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?
Kuran Kurslarında Kuran eğitimleri dün itibariyle başladı. Okulların tatil olmasını fırsat bilen binlerce çocuk, camilere akın etti.

KOŞA KOŞA GELDİLER
İlçe Müftülüğü, Yaz Kuran Kurslarının başlaması nedeniyle Fatih Camii’nde bir program tertip etti. Programda konuşan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada:

“2014 yılı yaz kuran kursunun Fatih Camii’nde açılışına hoş geldiniz. Hepinizi sevgi muhabbetle selamlıyorum. Geçen hafta okullarımız tatil oldu. Bu haftanın başından itibaren kuran kursu faaliyetlerimiz başladı. Ve çocuklarımız ilk günde koşa koşa geldi” dedi.

KURAN VE SİYER DERSİ VAR
“Camiye gelirken bizleri fazla yormadan, namaz dualarını öğreneceksiniz” diyen Canbey:

“Okulda 5. sınıftan itibaren Kuran dersi, peygamberimizin hayatını anlatan dersler var. Ayrıca Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersleriniz var. O derslerinize yardımcı olmak için camilere geliyorsunuz. Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorsunuz. Dini bilgileri öğreniyorsunuz ve okulunuzda bahsettiğimiz derslerde başarılı notlar alarak, okul puanınızı yükseltmiş oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

11.00-13.00 ARASI
Yaz Kuran Kurslarında Günlük 3 saat eğitimin olacağını ifade eden Müftü Canbey, şunları söyledi:

“Sizleri sıkmadan Kur’an-ı Kerim öğreneceksiniz. Fazla süre değil zaten günlük 3 saat. 11.00 başlayıp saat 13.00 gibi bitecek. Kur’an-ı Kerim öğrenmekle beraber, hocalarımızla birlikte çocuklarımız anne ve babalarından izin alarak başka aktivitelerde de bulunacaklar”

KİTAPLAR DAĞITILDI
“Sizlere kitaplar dağıtacağız. Geçen sene dağıtmıştık. Dinimi Öğreniyorum, Kitabımı Öğreniyorum, Peygamberimi Öğreniyorum gibi kitaplar dağıtacağız. Bunlarla da hem bilgileneceğiz hem de onların içerisinde bilmece, bulmaca bir takım oyunlar gibi etkinlikler var ve o etkinliklerden faydalanacaksınız”