İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı
FİLİSTİN BAYRAKLARIYLA YÜRÜDÜLER
Belediye önünde toplanan yaklaşık 150 çocuk, ellerinde Filistin bayrakları ile Atatürk anıtına kadar yürüdüler. Üzerlerinde ‘Çocuklar ölmesin’ yazısı taşıyan çocukların yürüyüşüne, vatandaşlar da destek verdi.

“EL ELE DOLAŞMAK İSTİYORUZ”
Atatürk anıtı önünde son bulan yürüyüşün ardından çocuklar adına açıklama yapan Mehmet Emir Şen,

“İsteriz ki büyüklerimiz bu işi bize bırakmasın ve onlar öne atlasın. Gazze başta olmak üzere dünyanın her yerinde öldürülen kardeşlerimize onlar sahip çıksın. Baktık ki kimseden bir ses yok. Bizler bir araya geldik. Biz çocuklar olarak Gazzenin sahillerinde Gazzeli kardeşlerimizle oyun oynamak el ele dolaşmak istiyoruz. Bugün burada başta İsrail olmak üzere bütün zalimlerin yok olması için dua edip protesto gösterisi yapacağız” dedi.

BİN 940 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU
İsrail’in satacağı silahların testini ve reklamını Gazzeli çocukların üzerinde yaptığına dikkat çeken Şen,

“İsrail sivil-asker ayrımı yapmadığı gibi hastane-kışla, oyun alanı-askeri alan ayrımı da yapmayarak, sahilde oyun oynayan çocuklar dâhil, tüm Filistinlileri tehdit olarak görüyor. İsrailin saldırılarında, son iki ayda 238i kadın, 450si çocuk olmak üzere Şu ana kadar bin 940 Filistinli şehit oldu, 9 bin 886 kişi yaralandı. Yaralıların yaklaşık 3 binini çocuklar oluşturuyor.”

5 BİN 241 EV YIKILDI
“İsrail vahşetinde 26 cami yıkıldı, 93 cami hasar gördü. Ayrıca 5 bin 241 ev yerle bir oldu; 30 bini aşkın ev, 151 okul, 25 tıp merkezi hasar gördü. 1.8 milyon Gazzeliden 336 bin 500ü İsrail soykırımından kaçmak için evini terk etmek zorunda kaldı. İsrail’in küstah saldırılarında hedefte çocukların olması bir tesadüf değildir. İsrail kadın ve çocukları hedef alarak ümmetin ve İslam’ın geleceğini yok etmek istemektedir” diye konuştu.

“BİZ ONLARIN ACILARINI ANLIYORUZ”
İsrail’in saldırılarını dünyanın seyrettiğini ve sadece kınamakla yetindiğini belirten Şen, “Neden herhangi bir yaptırım uygulanmıyor" Biz anne ve babalarımızı çok seviyoruz. Onların da anne ve babalarını çok sevdiğini biliyoruz. Biz onların acılarını anlıyoruz. Fakat ey anne ve babalar, evlatlarınızı kaybetmek nedir bilir misiniz" Bunu düşünün ve İsraili o ölçüde engelleyin. Bunu düşünün ve Gazzeli yetime o gözle bakın. Biz inanıyoruz ki Ramazanı ve Bayramı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten hem de haritadan sökülüp atılacaktır” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından çocuklar, Filistin’deki zulmün son bulması için dua etti.