MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Başkan yardımcıları Ercan Ata ve Davut Doğan ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette bakana mobilya sektörüne yönelik KDV indirimi uygulamasındaki öncü ve yapıcı tutumundan dolayı teşekkür edildi.

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç yaptığı açıklamada;

"Mobilya sektöründe KDV indirimi sektör olarak bizi çok sevindirdi. Sektörün ihtiyacı vardı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın bakanımız Berat Albayrak ve bütün bakanlarımıza ve bakan yardımcılarına teşekkür ederim. KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesiyle %10 indirim daha yapacağız. Sektörü motive edici bir hamle oldu. Bunun etkisini hem içeride hem dışarıda göreceğiz. Çok mutlu olduk. İhtiyacımız olan bir dönemde bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Her dönemde imdada yetiştiler. Türkiye'nin dinamiklerini biliyorlar."

FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi

İNDİRİM 2019'DA DEVAM ETSİN

"2018 yılının son iki ayında önemli bir katkı sağlayacak. İşten çıkarmanın olduğu bir döneme geldi, böylelikle inşallah kimse işten çıkmayacak. İki ay çok az bir süre. Bu indirim, 2019 yılının tamamına yayılırsa 2023 hedeflerimizin önü açılmış olur. Enflasyonu da hesaba kattığımız zaman, mobilya sektöründe ciddi bir fiyat artışı olmuştu, üreticimiz fiyatları artırmadan döndüremiyordu. KDV indirimi, hem bizim hem de tüketicinin imdadına yetişti. Enflasyona karşı uyguladığımız yüzde 10 indirim sonrası gelen yüzde 10 KDV indirimi büyük avantaj sunuyor. Mobilya almanın tam zamanı..." dedi.