Kent Konseyi Sokak Hayvanları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkal yaptığı açıklamada;

"Mamamatikler belediye ve biz hayvan severler tarafından temizlenmesine rağmen halen dışarıdan koyulan yiyecekler yüzünden kirlenmekte ve hayvanların beslenemeyeceği hale gelmektedir. İnegöl'de yaşayan insanımızı mamamatiklerin kullanımı konusunda bilinçlenmeye davet ediyoruz. Mamamatikler atık maddeler ile çalışmaktadır. Pet ve cam şişe yada pil ile mamamatikleri çalıştırabilirsiniz."

Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

HEDEF HAYVANLARI DOYURMAK

"Mamamatikler dışarıdan yiyecek konulan besleme yerleri değildir. Kalan yiyecekler ile besleme yapmak isteyen insanımız kendi işyerlerinin yada evlerinin önüne yiyecek ve su kapları koyarak yapabilirler. Bu sayede kapı önlerinden geçen hayvanları doyurmuş olacaklardır. Her bilinçli insan kapı önlerine gelen sokak canlarını beslese o şehirde aç gezen bir canlı kalmaz."

HAYVANLAR ELİMİZE BAKIYOR

"Sokakta gördüğümüz her canlı bize muhtaç. Artık büyüyen evler, siteler ve beton yapılar yüzünden sokak hayvanları ne yatacak yer ne de beslenecek yiyecek bulamamaktadır. Kapınızın önüne günlük yiyecek ve bir kap su çıkarmak kaç tane canı kurtarır bilinmez."

"Ama o canlar sizi bilir çünkü onların bu dünyadaki yaşam sebepleri siz olmuşsunuzdur. Soğuk kış günlerini onlara sıcak edelim. Aç sokak hayvanı kalmasın. Mamamatiklerimize sahip çıkalım ve Asla dışarıdan yiyecek konulmamasını sağlayalım" diye konuştu.