Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Derneğin İnegöl'de 19 Ekim 2016 yılında kurulduğunu anımsattı.

DEVLET VE İSTİKRAR MESELESİ

Referandumun siyasi parti meselesi olmadığını, ülke, devlet ve istikrar meselesi olduğuna vurgu yapan Sert, "Ülkemiz ve insanımız için çalışmak durumundayız. İnsan ancak çalıştığının karşılığını alabilir. Alija, genç yaşından itibaren Müslümanların sorunlarıyla ilgilenmiş, doğu ile batı arasında yetişen tüm bilim insanlarını okumuş batı ile ilgili eleştiriler yazmış bir İslam düşünürüdür. Ülkemizin İslam alemine öncülük etmek, kendi ayakları üzerinde durup yükselişini sürdürmesi bazı devletleri çileden çıkarıyor."

"Bu devletler bizi dışlayıp yalnızlaştırmak istiyorlar. Bunun siyasi parti meselesi olmadığı, ülke, devlet ve istikrar meselesi olduğunu görmemiz gerekiyor. Referandum sürecindeki oylamanın daha önemli ve anlamlı olduğunu görüyoruz. Ülkemizde bir Bosna trajedisi yaşatılmak isteniyor, başaramayacaklarını bildikleri için çıldırıyorlar. Bizim için güzel olan ne varsa onun diğer adı İslam'dır. İyiliği yap denize at düsturuyla hareketle Uluslararası Alija Düşünce Derneği olarak gönüllülük esasıyla çalışıyoruz" dedi.

KOSKOCA BİR ÜMMET OLACAĞIZ

Konferansın konuşmacısı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 63. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, koskoca bir devlet ve koskoca bir ümmet olacağız. Ümmet ayrılırsa bize tek tek gereğini yaparlar. 16 Nisan'ı ülkemiz için eşik olarak görüyorum. Her şey gözümüzün önünde cereyan ediyor."

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde ülkede garip şeyler oluyordu. Kimse hatasız değildir, Tayyip Beyin de hataları vardır ama 10 küsur yıldır görev yapan bir adam çıkıp Cumhurbaşkanı olacağım diyor ve hemen onun karşısında 16 tane parti bir araya geliyor. Bunu nasıl okumam gerekir? Tayyip Beye muhalefet edebilirsiniz, karşısına aday çıkarabilirsiniz ama 16 parti bir anda bir araya geldi. Söyledikleri şahıslarla alakalı değil, bir tezgah."

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

TAYYİP BEYİN KARŞISINDA BİR ARAYA GELİYORSUNUZ

"Bugün olan da aynı. Bir başta Kemal Bey, öbür başta Haydar hoca, arasında 16 tane parti. Tayyip Beyin karşısında bir araya geldiler. Ülkücü orijinden yetişmiş birisiyim, siyaseti çok iyi okurum. Böyle bir şey siyasetin ne aklına ne diline ne usulüne ne üslubuna uygun değil. Bu bir proje olmasa 16 parti Anadolu çocuğu karşısında ip gibi dizilmez. Dizildiler de ne oldu? Bir şahsiyeti ortaya koydular, 3 ayda 16 partinin lideri adını söyleyemedi. 16 parti Tayyip Beyin karşısında bir araya geliyorsunuz, bir şahsiyet buluyorsunuz ama onun da adını söyleyemiyorsunuz."

"Demek ki bu bir yerlerden tutuşturuldu. 16 Nisan'da vereceğiniz oy şunun için evet; artık iktidarlar localar, paşalar, hocalar ve yargıçlar tarafından belirlenmeyecek, doğrudan millet tarafından belirlenecek. O zaman ne oldu? Hocalar cübbeleri giydi, Anıtkabir'e koşup Gazi Mustafa Kemal'e onun evlatlarını şikayet ediyorlardı. Biz Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatlarıyız."

ATLARINI, İTLERİNİ NALLADILAR

"Son olarak atlarını, itlerini nalladılar, 7'den 70'e Türkiye'nin karşısına dikildiler, gizli saklıyı bıraktılar. Hollanda'da gördüğümüz manzara bu... Devlet adamları, siyasileri, basınları, medyaları hep beraber tıpkı Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in askerlerine yaptıkları gibi... Bu seçimle birlikte siyasi istikrarımızı garantileyeceğiz. Diktatör olacakmış diyorlar ya, bunların hepsi laf. Tek dertleri Türkiye'de parmakla yönetebilecekleri bir siyasi kadroyu iş başına geçirmekti, beceremediler. Çanakkale'de, Sakarya'da, 45 yıldır PKK terör örgütü, 15 Temmuz'da FETÖ ile beceremedikleri gibi Allah'ın izni ile 16 Nisan'da da beceremeyecekler" diye konuştu.

"TEK BAYRAK İÇİN EVET"

"Tek devlet için evet, tek vatan için evet, tek millet için evet, tek bayrak için evet" diyen Topçu şöyle devam etti; "Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil, Çanakkale'de ve Sakarya'da dedelerimiz neyin yanında duruyor idiyse onun meselesi. Hep beraber dedelerimizin yaptığını yapacağız. Sandık başında hep beraber o gün dedelerimizin kurşun sıktığı gibi bugün de mühürlerle evet vuracağız. Birileri siyaset diyor. Acele etmeyin, 2019 geliyor."

TELAŞINIZ NEDEN?

"Tayyip Erdoğan'ı istemiyorsanız 2019'da seçim var, isterseniz yine 16 parti birden bir araya gelirsiniz. Yetmez arkanıza AB'yi alırsınız, gelirsiniz sandığa, görürsünüz gününüzü. Sizin AB'niz, ABD'niz, FETÖ'nüz, PKK'nız, bizim de Allah'ımız milletimiz... Şimdi sistem değişecek, telaşınız neden? Geçmişte önce mülkiye, 10 yılda bir harbiye, vakit kalırsa Türkiye... Siz sandığa gitmişiniz önemli değil, onların istedikleri iktidar oluyor. Bu sistem bize 65 hükümet kurdurttu fakat bu sistem olsaydı bu sayı 17 olacaktı."