AK Parti İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Ayhan Salman, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın istifasıyla başlayan süreçte temayül, istişare ve mülakatlar neticesinde İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Aynı süreci İnegöl için de yaptık. Sonuç olarak Pazartesi akşamı Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve bugün yaptığımız grup toplantısı sonucunda adayımızı açıklıyoruz" dedi.

DEĞİŞİM SÜRECİ İŞLİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise AK Partinin yeni bir süreç başlattığını belirterek, "AK Parti niçin böyle bir şeye gerek duydu? 2019 yılında bir yerel seçim bir de genel seçim yaşayacağız.

Artık ülkede hükümet sistemiyle beraber birçok şey değişecek. Bunlardan biri, daha istikrarlı hükümetlerin kurulduğu, Türkiye'de koalisyonun bittiği bir döneme gireceğiz."

MİLLET BÖYLE İSTİYOR

"Vatandaşlarımızın taleplerini, istek ve arzularını bugünden aldık. AK Parti ailesi olarak 2019 yılında yapılacak değişikliği bugünden gerçekleştiriyoruz. Hem seçilen hem de devam eden arkadaşlarımızla yeniden bir değerlendirmemiz olacak. AK Parti yenilikleri gerçekleştiren, ilkleri başaran bir parti.

Vatandaşların değişim talebini dikkate alarak süreci başlattık. Kurumlarımızın, şehirlerimizin, Belediye Başkanlarımızın hukukunu korumaya çalışıyoruz."

ŞEHİRLERİMİZ GÜÇLÜ OLMALI

"Türkiye'deki her Belediye Başkanının aldığı kaynak eşittir. 2002'de 3 milyar dolar merkezden yerele kaynak aktarılırken 2016'da 18 milyar dolar aktarılmış. Bizim yerel yönetimlere bakışımız budur.

Türkiye şehirleri güçlü olursa daha iyi bir noktaya gelir. Ülkelerin yarıştığı bir dünyadan şehirlerin yarıştığı bir dünyaya dönüştük. İstanbul'un Roma ile İzmir'in Bağdat ile rekabeti var. Bu şehirlerin iyi yönetilmesi bizim için önemlidir."

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

ADAYIMIZ ALPER TABAN

"Biz buradaki temayül yoklamasını yaptık, 2 arkadaşımız hakkında kanaat oluştu. Bu arkadaşlarımız partimizin üst kurullarına sunuldu. Cumhurbaşkanımıza danıştılar.

Bu değerlendirme sonunda da belediye meclis üyemiz ve Belediye Başkan Yardımcımız Alper Taban'ın İnegöl Belediye Başkanlığına aday olmasına karar verildi. Alper kardeşimiz İnegöl'ün çocuğu, İnegöl'e güzel hizmetler sunacaktır."

İNEGÖL'Ü SEVİYORUZ

"Cenab-ı Hakk kendisine hayırlı çalışmalar nasip eylesin. Seçimimiz İnegöl için hayırlı olsun. El birliği ile İnegöl'de daha güçlü ve hızlı hizmetler gerçekleştireceklerdir. AK Parti'ye her alanda sahip çıkan İnegöl'ü seviyoruz. İnegöllülere güzel hizmetler sunmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.