BASKI YAPILAMAZ

AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, yaptığı yazılı açıklamada; "Ülkemizin en önemli seçimlerinden biri olarak gördüğümüz referandum, tarihi henüz kesin olmamakla birlikte önümüzdeki Nisan ayının ilk veya ikinci haftası yapılacaktır. Evet ve hayır olarak basılmış olan oy pusulasıyla seçmenlerimiz oylarını kullanacaklar. Sosyal medyada şahsi hesaplarından referandumda kullanacakları oyları belirgin bir şekilde paylaşan seçmenler, seçimin hangi yönde ilerlediğini de gösteriyorlar. Takip ettiğimiz kadarıyla günden güne şahsi hesaplarında evet oyu kullanacak seçmenlerin çoğalması bizleri mutlu ediyor, ayrıca motive ediyor. Tabi, dikkat edilmesi gereken bir hususu da belirtmek istiyorum. Sosyal medyada görüşlerini açıklayan kişilere karşı kurulmaya çalışılan baskıyı kabul etmiyoruz. Oyunu hayır olarak kullanacağını sosyal medyadan paylaşan bir kişiye baskı yapılamayacağı gibi, oyunu evet olarak kullanacağını paylaşan insanlara da baskı yapılamaz" ifadelerini kullandı.

KARARLARA SAYGI DUYUN

"Kısa bir süre önce başlayan evet ben de varım adı altında ki kampanyadan sonra yaşananları kabul etmiyoruz" diyen Demirel; "Kampanyaya katılarak görüşlerini belirten ünlü kişiler olsun, diğer vatandaşlarımız olsun hayırcı cepheler tarafından baskı altına alınmak istendi. AK Parti olarak her zaman savunduğumuz ifade özgürlüğüne müdahaleye izin vermemiz söz konusu bile olamaz. Türkiye'nin yüzüncü yıl hedeflerine doludizgin yol aldığı şu dönemde, en önemli dönemeçlerden biri olan anayasa referandumu vatandaşlarımız tarafında analiz ediliyor. Araştırmalarını yapan ve sonuçta bir kanaate varan kişilerin kararlarına sonuna kadar saygı duymalıyız"

YALAN YANLIŞ ANLATILIYOR

"Sosyal medyanın kullanılmasını parti olarak önemsiyoruz. Teşkilatımıza ve kararını evet olarak verecek olan herkese sosyal medyada paylaşımda bulunmalarında çekinmemelerini ifade etmek istiyorum. Yapılacak olan referandum seçiminde bilgilendirme açısından sıkça sosyal medyanın kullanılacağını belirtmek istiyorum. Dikkat edilmesi gereken bir durumda, referandumda ki maddelerin yalan yanlış bir şekilde sosyal medyada anlatılmasıdır. Sosyal medya hesaplarından değişecek maddeleri yanlış bir şekilde aktaranların oyunlarına gelmemek için dikkat etmeliyiz" dedi.

SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

Adem Demirel, şöyle devam etti: "Siyasi partiler ve siyasetçiler tarafından propaganda amaçlıda kullanılan sosyal medyanın, her vatandaş tarafından bir haber kaynağı olarak da kullanılabileceğini hatırlatmak istiyorum. Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımların saniyede binlerce insana ulaşmayı sağladığını unutmadan paylaşım ve yorumlar yapmalıyız. Meydanlarda evet oyu vereceğini söyleyen seçmenlerle mücadele içine giremeyenler, sosyal medyadan bazı hesaplar yapıyorlar. Teşkilatımız ve duyarlı vatandaşlarımızla beraber bir kez daha inşallah bu seçimi de kazanacağız. Güçlü, bağımsız ve huzurlu bir Türkiye için tüm vatandaşlarımızı 'evet'te buluşmaya davet ediyorum"