6 MAYIS'TA ASILDILAR

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Veliye Birgül, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"6 Mayıs'ta barbarca asılan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı saygı ve rahmetle anıyoruz. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye'de ve dünyada emperyalizme ve sömürüye karşı mücadele tarihinin en önemli sayfalarında yerlerini almış yiğit devrimcilerdir.

BOYUNLARINI EĞMEDİLER

Hayatları boyunca boyunlarını bir kez olsun eğmeyen üç fidan, idam sehpasına giderken de boyun eğmemiş, gözlerini dahi kırpmadan kendi idam sehpalarını kendileri tekmelemiştir.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları "Tam Bağımsız Türkiye" idealleri için sonuna kadar dik durmuş; köylüye toprak, işsize iş, işçiye özgürlük, halka hürriyet mücadelesini vermiştir.

Onlar, bu toprakların en büyük devrimcisi Mustafa Kemal'den aldıkları mücadele azmi ile emperyalizme karşı ezilenlerin ve yoksulların sesi olmuşlardır"

İDAMLARININ 45. YILI

"Üç fidan yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada baskıya karşı direnişin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve faşizme karşı özgürlüğün ölümsüz sembolleri olmuştur. İdamlarının 45. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı saygı ve özlemle anıyoruz"