Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk yıkımla ilgili bilgiler verdi. Baştürk: "Alanyurt Kocatepe Ortaokulu yok iken Yunusemre İlkokulu vardı. Daha sonra Kocatepe binası olunca da Yunus Emre binası ile okulu birleştirmiştik. 20 yıl önce yapılan bu okul binamız zaman zaman onarımlar geçirdi. Tadilatlar yapıldı. Bu konuda İl Özel İdaresi teknik elemanları tarafından birkaç defa incelemeye alındı. Son olarak da iki yıl önce okulumuzun boşaltılmasına karar verildi. Biz de o karar doğrultusunda hemen öğrencilerimizi okulumuzdan boşaltarak, mevcut Kocatepe ortaokuluna nakillerini yaptık. Çünkü bizim öğrencilerimizin can güvenliği öncelikli sırada. Boşaltılma işleminden sonra sağlam olmayan okul binasının ne yapılacağı ile ilgili il özel idaresi çalışmalar yapıldı. Nihai olarak bilirkişi tarafından okulun yıkılmasına karar verildi" dedi.

KALORİFER KAZANI HUZUR'A

İl Genel Meclisi tarafından yıkım kararının geçen hafta kendilerine ulaştığını aktaran Baştürk, şunları söyledi: "Biz de öğrencilerimizin okulda olmadığı hafta sonunda, yıkım işini yapan uzman Sargın inşaat firması tarafından yıkım işlemi gerçekleştirildi. Yıkılan binanın molozları kaldırılacak. Okul binası yıkılmadan önce okul içerisinde bulunan kalorifer kazanı söktük ve huzur İlkokuluna naklini yaptık. Okulda bulunan petekleri, muslukları, lavabo taşları, kapıları, pençeler ne varsa işe yarayabilecek olan her şeyi sökerek değerlendirmeye çalışıyoruz."

EYLÜL AYINDA AÇILACAK

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

Baştürk, yıkılan okul binasının yerine ana okul yapılması konusunda 6 Ocak 2014 tarihinde ihale yapıldığını kaydederek: "İhale süreci devam ediyor. İhaleyi alan firmaya yakın zamanda yer teslimi yapılacak. 6 derslikli bir anaokulu inşaatı yapılacak. Önümüzdeki yıla binamızı yetiştirip Eylül ayında hizmete açmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

ERTUĞRULGAZİ İLKOKULU

Yenimahalle yapılmakta olan ilkokulu inşaatının tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını da sözlerine ekleyen Baştürk: "Sömestr tatili dönüşünde de okulumuzda eğitim öğretime başlama arzusundayız. Çalışmalarımızı başlattık. Valilik makamına okulumuzun açılması ile alakalı yazımızı yazdık. Okulun adı Ertuğrulgazi İlkokulu olacak. Fatih, Kocatepe ve Akşemsettin ilkokulunda okuyan öğrencilerimizin yeni okula transferleri gerçekleştirilecektir. Alanyurt bölgesinde 4+4+4 yeni eğitim sisteminin uygulanması ile alakalı çalışmalarımız tamamlandı. Önümüzdeki dönem bu bölge de bulunan okullarımız, bağımsız ilk okul ve orta okul olacak. Eski Alanyurt köyü içerisinde ikinci bir okul yapmak istiyoruz. Destek veren il genel ve il özel idaresine teşekkür ediyorum. Anaokulu yapımında milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in katkıları olmuştur teşekkür ediyoruz. Yıkımı gerçekleştiren uzman Sargın inşaat firmasına da teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

UZMAN EKİPLE YIKIM

Sargın Hafriyat Firması sahibi Ahmet Sargın ise: "Van'da yaşanan deprem nedeniyle zarar gören binaların yıkımı ile alakalı eğitim aldık. Kolon kırma yöntemi ile kısa süre içerisinde bina yıkımını yapıyoruz. Bundan önce Kuran Kursu binasının yıkımını yaptık. Ardından Yunusemre binasının yıkımını yaptık. Uzman ekiplerimizle, işçi sağlığı ve güvenliği ile alakalı gerekli önlemleri alarak yıkım işini yapıyoruz. Uzmanız bu işte" diye konuştu.

.