Festivalin ikinci gününde yapılan Dış Park Gösterileri ve akşam AGM'de düzenlenen halk dansları gösterileriyle İnegöllüler unutulmaz bir gece yaşarken, festivalin bir diğer ayağı olan Kültürpark içinde kameriyeler bölgesinde bulunan kültür derneklerinin her birinin örf adet ve geleneklerini ortaya koydukları çadır etkinlikleri de tüm hızıyla sürüyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Pazar akşamı beraberindeki Başkan Yardımcısı Alpler Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Ertuğrulgazi Derneği, Çerkez Adige Derneği ve Kafkas Folklor ve Kültür Derneği çadırlarını ziyaret etti.

Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor Aşık Veysel Şatıroğlu: Halkın Ozanı 47. Ölüm Yıldönümünde Anılıyor

BU GÜZELLİKLERİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Derneklerin çadırlarına konuk olan Aktaş, burada dernek üyeleriyle bir araya geldi. Çadır ziyaretleri sırasında bir açıklama da yapan Başkan Aktaş,

"Farklılıklar asla bir üstünlük meselesi değil, bir zenginlik meselesidir. Nihayetinde hiç kimse soyunu sopunu inkar edemez. Hepimizin atalarının geldiği yöreler var, memleketler var. Onları sahiplenmek, onların folklorunu örf ve adetlerini sahiplenmek çok doğaldır.

Bunları tabi kabullenip yaşarken, beraberinde farklı yaşayanlara da saygı duymak lazım. Bu festival de bunun bir arada harmanlandığı güzel bir festival. Bu sene 30'uncusu gerçekleştiriliyor. Bakıyoruz bir başka tarafta Rumelili kardeşimiz kendi yöresine ait oyununu oynuyor.

Ertuğrulgazi Derneği'nde gözlemeler ikram ediliyor, bir başka dernekte başka oyunlar oynanıyor. İşte bu zenginlik ve güzellikleri hep birlikte yaşıyoruz. Ben hem bu şehrin Belediye Başkanı olarak hem de bu şehirde yaşayan bir birey olarak çok mutlu olduğumu özellikle ifade ediyorum" dedi.