2017-2018 eğitim öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Sabahın erken saatinde okullarına gelen öğrenciler ilk günün heyecanını yaşadı. İlk ders zili ile birlikte 59 bin öğrenci ile 3 bin 500 öğretmen ders başı yaptı.

Okulların açılmasıyla birlikte kutlanan İlköğretim Haftası ise Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu'nda kutlandı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı'nda yapılan çelenk sunma töreniyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi anıta bırakıldı.

OSB ORTAOKULU'NDA KUTLANIYOR

Anıttaki töreninden ardından Akhisar Mahallesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu'nda düzenlenen kutlama programına geçildi. İlçe protokolünün de katıldığı program okul bahçesinde gerçekleştirildi.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANIYOR

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Doğru, "Açılış törenimizi bir yıl önce İnegöl Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılarak tüm donanımıyla birlikte sevgili çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi için kurumumuza kazandırılan bu güzel okulumuzda yapıyoruz."

"İlköğretim, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve üst öğrenime hazırlayan; 6-13 yaşları arasında zorunlu eğitim çağını kapsar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletine hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçer. Bu nedenle İlköğretim Haftası 94 yıldan beri ülkemizde anlamını artırarak kutlanmaktadır."

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı; milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, Bakanlığımızın en öncelikli görevleri arasındadır" dedi.

OKUL VE AİLE İŞBİRLİĞİ

Öğrencilerin ülkemizin ve geleceğimizin güvencesi olduğunun altını çizen Doğru, "Kendinize, ailenize, çevrenize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerinizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde edersiniz."

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Sizler, ilçemizde ortalama 30 kişilik sınıflarda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış okullarda, yetkin öğretmenlerin elinde eğitim görüyorsunuz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, bu imkanları değerlendirerek çok çalışıp başarılı olmanız."

"Hepimizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı ve manevi değerlerine bağlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmaktır. Bu nedenle sürekli okullarınızı, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıktan korunarak donanımlı bireyler olarak yetişmesi Okul ve ailenin işbirliği ile sağlanacaktır."

3 BİN 500 EĞİTİM ÇALIŞANI

"Bu münasebetle sizleri her daim yanımızda görmek istediğimizi, her türlü görüş ve önerilerinize açık olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında; 32'si özel toplam 174 okul ve kurumumuzda 53 bin örgün eğitim, 7 bin Açık Öğretim olmak üzere toplamda 60 bin civarında öğrencimiz ile 3 bin 500 eğitim çalışanımızla eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz."

KİTAPLAR DAĞITILDI

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı

"Kurs Merkezleri, Rehabilitasyon Merkezleri ve Yurtlarla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sorumluluğunda toplam 216 kurumumuz mevcuttur. Yine bu eğitim-öğretim yılı için İlçemizdeki öğrencilerimize toplam 714 bin adet kitap dağıtımı yapılmıştır. Taşıma kapsamına dahil olan Yerleşim yerlerinden toplam 5 bin 548 öğrencimizi okullarına taşıyacağız ve bu öğrencilerimize aynı zamanda öğlen yemeği vereceğiz."

HAYIRLI OLSUN

"Öğrencilerimize bu imkanları sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız olmak üzere, eğitim adına her türlü çabayı sarf eden Sayın Valimize, yoğun çaba ve gayretleri ile bizlere her türlü desteğini sunan Sayın Milletvekilimize, devamlı istişare halinde olarak bilgi ve tecrübelerinden istifade ettiğimiz Sayın Kaymakamımıza, eğitim adına her türlü katkıyı sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR

Kaymakam Ali Akça ise eğitimin önemine vurgu yaparak, "Hayat dediğimiz bu yaşam sürecinin en önemli kuralı, en önemli kaidesi değişim ve dönüşümdür. Sevgili çocuklar, yarınların Türkiye'sinin ana aktörü sizler olacaksınız. Çocuklar, yarınlarımız sizlersiniz. Eğitim ilk önce ailede başlar. Yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

ŞİİRLER OKUNDU

Konuşmaların ardından İbiş ile Efendi tiyatro oyunu sahnelendi. Şiirlerin okunmasının ardından program halk oyunları gösterisinin ardından son buldu.