İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da ikamet eden 540 bin Suriyeli'den nitelikli olan 2 bin aileye vatandaşlık verilmesi için dosyalarının hazırlanarak, işlem yapılmak üzere bakanlığa gönderildiğini açıkladı.

Bu açıklama yıllardır vatandaşlık bekleyen Ahıskalılarda tepkiye sebep oldu.

MÜCADELEMİZ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Ahıskalılar Derneği Başkanı Mehmet Taş, yaptığı açıklamada;

"Akşam haberlerde gördüm. Gerçekten hüzünlendim. Burada Suriyelilere vatandaşlık verilmesi önemli değil. Bizim 4-5 yıllık mücadelemiz görmezden gelinerek; her defasında çalışmalara başladık, yapıyoruz, vereceğiz gibi oyalamaları sıkıntı.

Bu durum bizi hüzünlendirdi. Biz bununla alakalı bir iki haftadır yoğun bir çalışma içerisinde girdik. Basın açıklamalarımızı yaptık.

Biz de artık yeter diyoruz. Bizi oyalamayın. Bize hep müjdeli haber verdiler, biz de halkımıza bunu ulaştırdık ama hep yalancı konumuna düştük" dedi.

DEVLETE KARŞI GÖREVLERİMİZİ YAPMAYIZ

Taş, çözüm noktasının sadece Cumhurbaşkanı olduğunu kaydederek;

"Referanduma kadar görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Eğer Nisan başına kadar sonuç alamazsak; Ankara'ya kadar yürüyüp konuyu Cumhurbaşkanımızla görüşeceğiz.

Artık eylemde bulunacağız. Ahıskalılar 'Eğer bizi devletimiz vatandaş olarak görmüyorsa, biz de vatandaşlık görevimizi devletimize karşı yerine getiremeyeceğiz" diyorlar. Bu noktaya getirildi.

Ben o noktaya gelsin istemiyorum ama onlara söyleyecek tek lafım yok. Halkımızın vereceği karara ben de uyarım. Şu güne kadar hep oyalandık. Sitem ediyoruz ve bunda haklıyız. Bize vermiyoruz demediler ama hep oyalandık. Artık buna bir son verilsin istiyoruz"

KIZIMIZ ÖLDÜ

"Efkan Ala'nın buraya gelişinde bir genelge ile sağlık sorununun çözüleceğini söylemişti. Ama 3 ay geçti değişen bir şey yok. Geçen hafta basına da yansımıştı. Yenice'de oturan kemik kanseri kardeşimiz vefat etti.

Şu anda 70 bin TL fakülteye borcu var. Aile perişan. Evladına mı üzülsün borç 70 bin TL'ye mi üzülsün? Ben devletimizle milletimiz arasında kalmaktan çok yoruldum. Bizi oyalamasınlar.

Olmayacaksa da söylesinler, beklemeyelim. Biz Suriyelilere neden vatandaşlık veriliyor diye serzenişte bulunmuyoruz. Bize niye vatandaşlık verilmiyor? Bunu soruyoruz"

AHISKALI DOKTORLAR NE OLACAK?

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

"Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Vatandaşlık vermeyeceğiz diye Suriyeli doktorlar, mühendisler çadırlarda mı yaşayacak diye.

Bizim Ahıskalı doktorumuz, mühendisimiz çadırlarda yaşıyor. Bir ay önce bayan doktorumuz geldi. Ben mesleğimi yapamıyorum. Denklik alamıyorum. Evimi geçindirmek için ben merdiven temizliyorum diyor.

Bu durum zorumuza gidiyor. Buna benzer onlarca örneği var. İnşallah çözerler. Halkımızın sorunlarını da göz ardı etmezler" şeklinde konuştu.