İnegöl Doğa Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Leyla Durmuş, Morrian Hotel'de basın mensupları ile buluştu.
BU YILA YETİŞECEK
Durmuş; "Doğa Koleji olarak 2002 yılından beri, sürdürülebilir kalite ve sürdürülebilir büyüme vizyonumuzla hiç durmadan çalışıyoruz. 2016 yılı itibarı ile Türkiye genelinde 106 eğitim noktasındayız. 78 lise kampüsümüzde 14 bin 292 lise öğrencisine eğitim-öğretim hizmeti vermekteyiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında, modern, deneyimli bir eğitim kurumu olarak hizmete açılacak olan İnegöl Doğa Fen Ve Anadolu Lisesi, bireysel odaklı uygulayacağı öğretim modeli ile İnegöl de bir ilke imza atacak" dedi.
TÜRKİYE'NİN EN YENİLİKÇİ OKULU
Durmuş, Microsoft ve İntel işbirliği ile bugün Türkiye'nin en yenilikçi okulu unvanını elinde bulunduran doğa okullarının, Turkcell işbirliği ile 'mobil eğitim'i, Vestel işbirliği ile 'Akıllı okulları' ve Britannica işbirliği ile Digital kütüphaneyi İnegöl'deki gençler için hizmete sunacağını ifade etti.
MİLLİ, AHLAKİ, İNSANİ VE ETİK DEĞERLER
Globalleşen dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, uluslararası standartlarda öğrenci yetiştirmek için uluslararası vizyon oluşturmakta olduklarını aktaran Durmuş, "Bu nedenle gerek ulusal gerekse uluslar arası bir çok proje de ilk Türk okulu olma unvanını elimizde bulunduruyoruz" şeklinde konuştu. Zihinsel, ruhsal yönden sağlıklı bir bireyin eğitimini değerler eğitiminden bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Durmuş, bu nedenle milli, ahlaki, insani ve etik değerlerin eğitim sistemi içerisine yerleştirildiğini kaydetti.
REHBERLİK ODAKLI SİSTEM
Durmuş açıklamalarını şöyle sonlandırdı: "İnegöl Doğa Fen Ve Anadolu Lisesi olarak uygulayacağımız koçluk sistemi ile gençlerimize denetim odaklı bir sistem değil, onlara bu gelişim süreçlerinde rehberlik odaklı ortaklık sürecini benimsiyoruz. Böylece, gençlerimizin farkındalık düzeylerini arttırmayı, öğrenmeyi öğrenmelerini, neden çalışmadıkları değil nasıl çalışacaklarını öğrenmelerini, güçlü ve zayıf yönlerini keşfetmelerini sağlamayı hedefliyoruz"

Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi