Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesine atanan Kayyum Kaymakam Ulaş Akhan´a destek vermek üzere AK Parti Genel Merkezince görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın 20 projelik acil eylem planı meyvelerini vermeye başlarken, bu kapsamda şehrin çehresini değiştirme adına hayata geçirilen acil eylem planı ile alt yapıdan üst yapıya her alanda belediyecilik faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

SEDAT UÇAN VE ÖMER DÖNGELOĞLU

Sosyal Belediyeciliğin gerekliliklerini Doğubayazıt halkına sunma ve iki şehir tek yürek kardeşlik buluşması adı altında Sedat Uçan ve Ömer Döngeloğlu katılım gösterdiği Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulu spor salonunda gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Dülger, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve ilçe halkı yoğun katılım gösterdi.

DOĞUBAYAZIT HALKINA DESTEK OLMAK İÇİN BURDAYIZ

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu´nun yaptığı söyleşi ve Sedat Uçan´ın söylediği ilahiler ile unutulmaz bir gece yaşayan Doğubayazıtlılara seslenen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını ön plana çıkardığımızda ve omuz omuza verince halledemeyeceğimiz hiç bir sorun olamaz. Biz İnegöl Belediyesi olarak İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan Beyefendiye ve Doğubayazıt halkına destek olmak için buradayız. İnanırsak ve birbirimize destek olursak Doğubayazıt'ın özlediği ve hak ettiği güzel günlerine döneceğine inancımız tam. Bu durumdan sizlerin de bölge halkının da aynı zamanda ülkemizin de kazançlı çıkacağına yürekten inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Leros Gezi Rehberi Leros Gezi Rehberi

BAŞKAN AKTAŞ'IN SELAMLARINI İLETTİ

Doğubayazıt'ın bünyesindeki değerleriyle keşfedilmeyi bekleyen önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Taban, "Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın önderliğinde bir slogan belirledik. "İki Şehir Tek Yürek". Gerçekten başkanımız almış olduğu görev icabı ilk günden beri Doğubayazıt için daha ne gibi güzel hizmetler yapabilirimin uğraşı içerisinde. Tek derdimiz Doğubayazıt halkının layık olduğu hizmeti alması. Yerel bazda ihtiyaç olan birçok eksikliklerin ivedi bir şekilde sonuçlandırılması için dört koldan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreceksiniz ki günler geçtikçe Doğubayazıt'taki değişimi yakinen göreceksiniz. Bugün sizlerin huzuruna geldik. Sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı unutmayın. Buraya gelirken tüm İnegöllülerin ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın selamlarını sizlere ulaştırmaya geldik. Son olarak İki Şehir Tek Yürek olduğumuz bilinciyle daha güzel ve daha huzurlu bir Doğubayazıt için çalışmaya devam" dedi.

"İKİ ŞEHİR TEK YÜREK OLDU"

İki Şehir Tek Yürek, kardeşlik buluşması kapsamında düzenlenen programda İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Doğubayazıt Belediyesi ve İnegöl Belediyesinin ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu kültür etkinliklerin ikincisi olan bu kardeşlik buluşmasına teşriflerinizden ötürü teşekkür ederim diyerek başladığı konuşmasında Akhan, "Yaklaşık bir buçuk yıldır Doğubayazıt'a görev yapıyorum son iki aydır hükümetimizin görevlendirilmesiyle Doğubayazıt Belediye Başkan vekili olarak görev yapıyorum. Elimizden geldiğince Doğubayazıt'ı iyi bir noktaya getirmek için uğraş veriyoruz. Bu çalışmalarımızda son iki ay içerisinde yeni bir destek yeni bir yol haritasını bulduk. İnegöl Belediyesi hepinizin bildiği üzere Doğubayazıt'ımızın kardeş belediyesi oldu. Türkiye'de bu şekilde kardeş belediye ilan edilen yaklaşık 81 İl ve İlçe Belediyesi mevcut fakat ben burada şunu vurgulamak istiyorum ki Doğubayazıt ile İnegöl Belediyesi arasında meydana gelen bu kardeşlik oluşumundan bu enerji emin olun Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmuyor. Özellikle çok değerli İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ ve değerli ekibi ilk günden beri Doğubayazıt için çalışıyor. Bugün bizleri burada yalnız bırakmayan belediye başkan yardımcısı Alper TABAN, Belediye Meclis üyemiz Fevzi beyin de burada olması bunun en büyük göstergesi. Son iki ay içerisinde kendileri ekipleri ile beraber en az altı defa Doğubayazıt'ı ziyarete geldiler yine bu şekilde oluşturulan bu kardeşlik köprüsü vesilesiyle ilçemizde okuyan lise öğrencilerimizi kuran kursu hocalarımızı İnegöl'e gönderdik değerli Belediye Başkanımız Doğubayazıt tan gelen misafirleri bağrına bastı onlara çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Tabi bu özellikle iki belediyenin oluşturmuş olduğu kardeşlik köprüsü önümüzdeki hafta iş adamlarımızın İnegöl'ü ziyareti sonrasında İnegöl iş adamlarımızın Doğubayazıt'ı ziyaretleri muhtarlarımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin karşılıklı ziyaretler süreci devam edecek."

"BİZLER; SİZLERİN KARDEŞLİĞİNE VE MUHABBETİNE TALİBİZ"

Doğubayazıt Belediyemizin yirmi yıldır yaşamış olduğu sıkıntıların çözümü için projeler geliştiriyoruz vatandaşımızın en çok yakındığı sorunlara çözüm üretmek için çaba sarf ediyoruz diyen Akhan, "Bizler için yapılacak en büyük hizmet bu kardeşlik köprüsünün en sağlam şekilde devamını sağlamaktır. Yapmış olduğumuz ilk etkinlikte de ifade etmiş olduğum üzere bizleri bu yapılan hizmetler karışlığında sizlerden tek bir beklentimiz var bizler sizlerin kardeşliğine sizlerin muhabbetine talibiz sizden istediğimiz bizlere destek olmak" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar ardından İlahiyatçı Prof. Ömer Döngeloğlu'nun söyleşisi ardından İlahi Sanatçısı Sedat Uçan okuduğu ilahilerle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Konser bitimi ardından Belediye Başkan Vekili Akhan, Prof. Ömer Döngeloğlu'na hediye takdim etti. Ardından Sanatçı Sedat Uçan'a ise İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, hediyesini takdim ederek program son buldu.