Alınan bilgilere göre; 14 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda, Ş.H. isimli kadını arayan dolandırıcılar, kendilerini başkomiser olarak tanıttılar.

Dolandırıcıların karakol yalanına inanan kadın evden çıkarken, dolandırıcılar bu sefer evde bulunan kadının kızı S.H.'yi telefonla aradı.

KIZINI DA KANDIRDILAR

Kadının kızını da aynı yöntemle kandıran dolandırıcılar, kıza evdeki para kasasında bulunan ziynet eşyalarını ve paralarını bir poşete koyup şehrin merkezine getirmesini istediler.

Dolandırıcıların söylediklerine inanan kadının kızı S.H., kasadaki 7 bin TL nakit para ile 200 bin TL değerindeki özel yapım ziynet eşyalarını poşete koyup evden çıktı. Şehrin merkezine gelen genç kız, elindeki poşeti dolandırıcıya teslim etti.

Yaşanan olayın ardından dolandırıldıklarını anlayan anne ve kızı polise şikayette bulundular. Olayın ardından tahkikat başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı ile kızın buluştuğu noktalarda güvenlik kameralarını tek tek incelediler.

OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik kameralarından iki dolandırıcının buluştuğunu gözlemleyen ekipler, dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer E.'yi tespit ettiler. Ömer E.'nin Bursa'nın Görükle Mahallesi'nde ikamet ettiğini tespit ettiler.

Yapılan operasyonla dolandırıcılık şüphelisi Ömer E. yakalandı. Yapılan titiz çalışma sonucunda Emniyet ekiplerince yakalanan şüpheli İnegöl'e getirildi.

KAZA GEÇİRDİ

Olaydan hemen sonra ise Bursa-Ankara karayolu üzerinde yaya olarak elindeki ziynet dolu poşetle yürüyen dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer E.'ye otomobil çarpması sonucunda yaralandığı ortaya çıktı.

Kazada yaralanan dolandırıcının ziynet dolu poşetle alınıp hastaneye götürüldüğü öğrenildi. 10 gün boyunca tedavi gören şüpheli tedavisinin ardından taburcu edildi.

AMBULANSLA ADLİYEYE GELDİ

Kolunda ve bacaklarında kazadan dolayı kırıklar oluşan dolandırıcılık şüphelisi daha sonra emniyet ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamanın ardından şüpheli, polis gözetiminde ambulansla adliyeye sevk edildi. Adliyeye tekerlekli sandalye ile çıkarılan şüpheli, olayı kendisinin yapmadığını ileri sürdü.

Dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli ise aranıyor.